14. listopadu 2013 • 00:10

Pérez: Končím! McLaren zatím mlčí

Autor: marcel gause
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sergio Pérez potvrdil, že na konci sezóny opustí tým McLaren. Britská stáj k tomuto prohlášení zatím žádné stanovisko nezaujala.



Mlčení kolem budoucnosti Sergia Péreze u týmu McLaren je prolomeno. Mexický pilot prostřednictvím twitteru oznámil, že na konci sezóny britskou stáj opustí. V jeho prohlášení bychom ale jen těžko hledali náznak frustrace nebo negativního pocitu z toho, že po pouhém jednom roce z Wokingu odejde. Naopak je vděčný za příležitost získat cenné zkušenosti a týmu přeje jen tu nejlepší budoucnost. 

„Zcela na začátek bych chtěl McLarenu poděkovat za to, že jsem dostal příležitost v této sezóně za něj závodit. Byla to pro mě čest reprezentovat jeden z nejúspěšnějších týmů tohoto sportu a v žádném případě nelituji tohoto kroku,“ píše na úvod Sergio Pérez a ubezpečuje své příznivce, že ze sebe vždy vydal to nejlepší. Současně však připouští, že se mu ne vždy dařilo tolik, kolik by se dalo od jeho spojení s tak historicky významným týmem očekávat. 

„V průběhu sezóny jsem poznal řadu nových lidí, z nichž se někteří stali i mými přáteli. Hodně jsem se toho za tento rok naučil. Chtěl bych týmu popřát vše nejlepší do budoucích let. Navždy zůstanu příznivcem McLarenu,“ píše dále Pérez. 

Šéf Martin Whitmarsh a jezdci Button s Perezem. Šéf Martin Whitmarsh a jezdci Button s Perezem.Foto EPA

V další části se už Sergio Pérez věnuje především své vlastní budoucnosti. V posledních dvou závodech mu půjde o to zajet co nejlepší výsledek. Především v texaském Austinu by se rád předvedl před svými krajany, protože podle loňské zkušenosti z premiérového závodu na Circuit of The Americas se na velkou cenu přijelo podívat velké množství diváků ze sousedního Mexika. 

„Nikdy mě nenechali ve štichu, a to ani v tak složitých momentech, jako je tento. Těším se na jejich podporu, nikdy na mě nezapomínají,“ poděkoval Sergio Pérez krajanům za jejich nepřetržitou přízeň. 

Kdo zaujme místo po Pérezovi, zatím není zřejmé. Hodně se mluví o talentovaném dánském mladíkovi Kevinu Magnussenovi, který se předvedl v dobrém světle při červencovém testu v rámci Young Driver Days. Mezitím se 21letý pilot stal vítězem šampionátu formule Renault 3.5. Na oficiální stanovisko McLarenu si ale budeme muset ještě počkat.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud