11. listopadu 2018 • 21:10

Dusno ve formuli! „Idiot“ Ocon odstřelil Verstappenovi výhru, ten ho napadl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle moment rozpálil pilota Red Bullu Maxe Verstappena doběla. Ve Velké ceně Brazílie se ve 40. kole dostal před Lewise Hamiltona a vypadalo to, že si dojede pro výhru. Jenže jezdci Mercedesu zpátky do čela pomohl zkrat Sebastiana Ocona z Force India, který jel o kolo zpět a místo toho, aby nechal vedoucího Verstappena projet, pustil se s ním do souboje a vrazil do něj.



Verstappen dostal po kolizi hodiny, ocitl se na chvíli mimo trať a propadl se na druhé místo se ztrátou pěti sekund na Hamiltona. Verstappen poté sice s poškozeným vozem dokázal soupeře dotahovat, ale nakonec do cíle dojel 1,5 sekundy za vítězem. Ocon za incident dostal desetisekundovou penalizaci.

Verstappen ještě na trati ukázal Oconovi prostředníček a po závodě si s ním šel kolizi vyříkat v depu a několikrát od něj strčil. "Dneska jsme udělali všechno správně. A pak přijde ten idiot a vyřadí nás, když jede o kolo zpět," řekl Verstappen. "Byl za to potrestán, takže je jasné, kdo chyboval. Já byl potrestán tím, že jsem nevyhrál. Ale třeba za patnáct let se tomu zasmějeme..." dodal.

VIDEO | Takhle si šel Verstappen vyřizovat účty

"Co si proboha Ocon myslel, že dělá? Jasně, jejich auto je na rovinkách rychlé, ale proč závodí s vedoucím jezdcem, když na to nemá rychlost, navíc byl za ním a vrazil do něj z vnitřku," přidal šéf Red Bullu Christian Horner.

Ocon byl stejně jako vedení Force India přesvědčený, že nic špatného neudělal. "Jel jsem za ním dvě kola a v obou jsem byl o dost rychlejší než on. A protože podle pravidel se můžu vrátit do závodu, i když jedu o kolo zpět, tak jsem to udělal," prohlásil Ocon.

VIDEO | Takhle proběhl incident, který připravil Verstappena o výhru

"Maxovo chování po závodě mě překvapilo a musela dokonce zasáhnout FIA (Mezinárodní automobilová federace). Strčil do mě a chtěl mě praštit. To rozhodně není profesionální chování," přidal Ocon.

"Všichni jsme do sportu zažraní a bylo by zvláštní, kdybych mu šel potřást rukou," reagoval Verstappen. "Je mi jedno, co si o mně teď lidé myslí. Jsem vítěz. A když vás takhle připraví o výhru a ještě mají stupidní řeči, tak se mi to prostě nelíbí," prohlásil.

Ocon se totiž hájil tím, že byl rychlejší než pilot Red Bullu, takže ho podle pravidel mohl předjet, i když byl o kolo zpět a s vedoucím Verstappenem nezávodil. "Esteban se nás zeptal, jestli to může udělat, a my mu řekli ano. Měl nové gumy a na nich by byl ještě dalších pět šest kol rychlejší," uvedl šéf Force Indna Otmar Szafnauer.

"V jednu chvíli už to vypadalo, že jsme prohráli, protože jsme měli problém s motorem," uvedl Hamilton. "Souboj Maxe s Oconem mě nepřekvapil. Oba závodili, i když ne o stejné místo. Max prostě jezdí na hraně a tak to prostě chodí, že se někdy spálí," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud