24. srpna 2022 • 16:33

Ricciardo předčasně skončí v McLarenu, tým ho vyplatí ze smlouvy

Autor: mrs
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

To o čem, svět formule 1 spekuloval několik měsíců, se nyní stalo realitou. Pilot formule 1 Daniel Ricciardo po této sezoně ukončí spolupráci s McLrenem. Podle oficiálního vyjádření stáje šlo o oboustrannou dohodu. Ačkoliv jméno jeho nástupce zatím není známo, očekává se, že Ricciarda vystřídá mladý závodník Oscar Piastri.



Třiatřicetiletý Australan se k McLarenu připojil v roce 2021 a jeho opce měla trvat ještě v následující sezoně. Tým jej však ze smlouvy vyplatil. Podle agentury AP zaplatil McLaren za předčasné ukončení kontraktu 15 milionů dolarů (373 milionů korun).

„Bylo to privilegium být v posledních dvou sezonách součástí rodiny McLaren. Po několika měsících jednání se Zakem (Brownem) a Andreasem (Seidlem) jsme se ale rozhodli předčasně ukončit smlouvu a dohodnout se po této sezoně na vzájemném rozchodu,“ uvedl Ricciardo v oficiálním prohlášení. 

O Ricciardově odchodu z týmu se spekulovalo už delší dobu. Rodák z Perthu sice loni v Monze zajistil McLarenu první vítěznou Grand Prix od roku 2012, ve většině závodů ho však zastiňoval jeho kolega Lando Norris. Letos nasbíral Ricciardo v mistrovství světa jen 19 bodů (Norris 76) a v průběžném pořadí je dvanáctý.

Ani mizerná sezona ovšem Ricciarda dle jeho slov nepřipravila o motivaci a pokud to půjde, hodlá ve formuli 1 zůstat nadále.  „Nikdy jsem neměl větší motivaci soutěžit a být součástí sportu, který tak miluji, a těším se na to, co přijde," řekl Australan na svém Instagramu.

Očekává se, že Ricciardo má v McLarenu uvolnit místo jednadvacetiletému krajanovi Oscaru Piastrimu. Talentovaný šampion formule 2 odmítl prodloužit smlouvu s týmem Alpine, kde byl rezervním jezdcem a měl být nástupcem odcházejícího Fernanda Alonsa. Alpine tak druhého jezdce zatím stále hledá. Variantou pro Ricciarda by se tak mohla stát právě francouzská stáj.

Daniel Ricciardo končí v McLarenu
Daniel Ricciardo končí v McLarenu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud