28. srpna 2022 • 12:25

Staňkův výborný víkend v Belgii. Skončil druhý i v hlavním závodě

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český pilot Roman Staněk skončil druhý v hlavním závodě šampionátu formule 3 v belgickém SpaFrancorchamps a posunul se na pátou příčku v průběžném pořadí šampionátu, ze které se ziskem 96 bodů ztrácí pouze 10 bodů na vedoucího Isacka Hadjara z Francie. Pro své první letošní vítězství si dojel Staňkův týmový kolega Barbadosan Zane Maloney a na stupních vítězů je doplnil Brit Oliver Bearman z týmu PREMA.



Hlavní závod ve Spa, který začínal krátce před devátou hodinou ranní, zvládl Staněk na výbornou. Po startu z pátého místa vydělal na problémech Francesca Pizziho, následně dokázal předjet Olivera Goetheho a 5 kol před koncem závodu se dostal na druhou pozici před vítěze páteční kvalifikace Caie Colleta. Staňkův týmový kolega Zane Maloney měl ale v tu dobu již pohodlný 1,5vteřinový náskok ve vedení závodu, který se českému pilotovi i přesto, že byl v posledních kolech rychlejší, nepodařilo stáhnout a cílem projel sekundu za vítězem. Rodák z Valašského Meziříčí tak navázal na druhé místo ze včerejšího sprintu, a zakončil tak svůj prozatímně nejúspěšnější víkend ve Formuli 3.

Velmi zajímavá je situace v čele průběžného pořadí, kde prvních 5 pilotů nyní dělí 2 kola před koncem sezóny pouze 10 bodů. Už za týden pokračuje šampionát Formule 3 v nizozemském Zandvoortu a vyvrcholí za dva týdny v italské Monze.

Monopost: Musím být v top 3, jinak končím, ví Staněk
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud