3. listopadu 2023 • 12:40

Tým formule 1 mohl mít českého majitele. Stáj má hodnotu 26 miliard

Autor: mrs
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Popularita formule 1 v Česku stále roste. Tuzemští fanoušci by tak nepochybně ocenili, kdyby v nejlepší motoristické soutěži světa viděli i české barvy. Nedávno k tomu přitom nebylo tak daleko. O tým Scuderia Alpha Tauri, za který v současné době jezdí Daniel Ricciardo a Juki Cunoda, měl údajně zájem někdo z Česka.



Před začátkem sezony se objevily spekulace, že by tým Scuderia AlphaTauri mohl být ke koupi. Ačkoliv se ukázalo, že se stáj nakonec prodávat nebude, poradce týmu Helmut Marko novinářům potvrdil, že obchodní jednání skutečně probíhaly. Zájem měl prý investor z České republiky.

„Došlo k jednomu pokusu prodat stáj do rukou českého investora, ale ten byl nakonec zamítnut. AlphaTauri tak není na prodej,“ prohlásil Marko pro web F1-Insider. Více informací o zájemci však zatím známo není.

Podle časopisu Forbes je hodnota italského týmu zhruba 1,12 miliardy dolarů, tedy v přepočtu téměř 26 miliard korun. Jen pro představu, nejbohatší Češka Renáta Kellnerová disponuje majetkem v odhadované hodně 378 miliard korun. Jmění druhého nejbohatšího Čecha Daniela Křetínského činí podle Forbes 210,9 mld. Kč a třetí Karel Komárek vlastní majetek v hodnotě 185,6 mld.

V minulosti figuroval český tým v nižších závodních sériích. Stáj českého podnikatele Antonína Charouze s názvem Charouz Racing System soutěžila v šampionátu formule 3 a formule 2. Z tohoto důvodu se do Prahy na čas přistěhoval i mladý nadějný závodník Enzo Fittipaldi. Vnuk legendárního Emersona Fittipaldiho za tým jezdil v letech 2021 a 2022. Česká stáj však byla na konci minulého roku odkoupena týmem PHM Racing a aktuálně závodí pod německou vlajkou. Jejich oficiální název zní PHM Racing by Charouz.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud