11. února 2014 • 10:01

Smutek Schumacherovy ženy: Každý den na Michaela mluví. Bez odezvy

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už šest týdnů trvá boj Michaela Schumachera o návrat k normálnímu životu. Před dvěma týdny začal proces probouzení z umělého spánku, zatím však bez šťastného konce. Někdejší slavný závodník formule 1 nereaguje na okolí. Ani na slova své manželky Corinny.



Každý den tráví u jeho lůžka několik hodin, každý den ke svému muži promlouvá. Jenže Corinna Schumacherová se odpovědi od milovaného Michaela nedočká.

Schumacher je po vážném zranění při lyžování na konci minulého roku pomalu probouzen z umělého spánku. Ale na vnější podněty reaguje jen náhodně automatickými reflexy. Slova jeho manželky tak zůstávají bez odezvy.

Přesto smutný úděl jeho ženy může dodávat naději. Podle profesora Heinzpetera Moeckeho je i v takovém stavu důležité na pacienta mluvit. "Známé hlasy rodiny nebo přátel pacienta uklidňují a dodávají mu pocit bezpečí," řekl pro německý deník Bild specialista z hamburské kliniky.

Pokud Schumacher skutečně její hlas vnímá, musí mu dodávat nesmírnou sílu. Corinna totiž po jeho boku byla každý den od osudného data 29. prosince. Během náročných šesti týdnů jí byl nejčastější oporou v nemocnici v Grenoblu tchán a otec zraněného závodníka Rolf.

Sportovní legendu navštívili také Ross Brawn, Schumacherův někdejší šéf ze stáje Mercedes, a Jean Todt, prezident Mezinárodní automobilové federace.

Snad i jejich přání rychlého a úplného uzdravení Schumacher slyšel.

Corinna Schumacherová míří do nemocnice v Grenoblu, kde už šest týdnů leží její manžel Michael
Corinna Schumacherová míří do nemocnice v Grenoblu, kde už šest týdnů leží její manžel Michael

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud