28. září 2019 • 21:15

Lacko dojel v Le Mans jednou třetí, titul má s předstihem Hahn

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český pilot Adam Lacko v prvním soutěžním dnu předposledního dílu mistrovství Evropy v závodech tahačů vybojoval v Le Mans třetí a čtvrté místo. V průběžném pořadí udržel třetí pozici stále s devítibodovou ztrátou na Španěla Antonia Albaceteho. Šampionem se s předstihem stal Němec Jochen Hahn a získal šestý titul.



Hahn ve Francii ovládl první jízdu, v níž Lacko skončil mimo stupně vítězů. "Start byl takový zvláštní, protože je tady nově posunutý startovní rošt asi o dvě stě metrů dopředu a čekal jsem, že se odstartuje o hodně později," řekl Lacko. "Myslel jsem si, že to dotáhnu na medailové umístění, ale bohužel se to nepodařilo," dodal.

Vynahradil si to v handicapovém závodě, ve kterém prvních osm jezdců startuje v obráceném pořadí. "Povedl se mi začátek a propracoval jsem se z pátého na třetí místo. Celý závod jsem pak tlačil na Steffi (Halmovou). Vygradovalo to v poslední zatáčce závodu, kdy jsme jeli bok po boku, ale nenechala tam moc místa a zkušeně si svou pozici pohlídala," uvedl Lacko, který s německou závodnicí prohrál o tři desetiny. Jízdu vyhrál další Němec André Kursim.

Výsledky:

První jízda: 1. Hahn (Něm./Iveco) 23:23,369, 2. Lenz (Něm./MAN) -1,431, 3. Albacete (Šp./MAN) -4,472, 4. Lacko (ČR/Buggyra) -5,901.

Druhá jízda: 1. Kursim 23:33,647, 2. Halmová (oba Něm./Iveco) -1,208, 3. Lacko -1,510.

Průběžné pořadí ME: 1. Hahn 297, 2. Albacete 205, 3. Lacko 196.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud