1. září 2019 • 19:15

Déšť zkazil zábavu. V Mostu se nedělní závody tahačů nejely

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Program druhého dne mosteckého závodu mistrovství Evropy tahačů musel být kvůli nepříznivému počasí zrušen. Český jezdec Adam Lacko z týmu Buggyra Racing se tak mohl radovat pouze z druhého a třetího místa v sobotních závodech, celkově je v šampionátu třetí.



První nedělní jízda musela být kvůli silnému dešti přerušena ve třetím kole. Když se závodní stroje postavily o půldruhé hodiny později znovu na start, opět se prudce rozpršelo. Nakonec musel být zrušen kompletní program.

"Vzhledem k těžkým závodním strojům, jejichž pneumatiky neodvádějí tak kvalitně vodu jako u cestovních vozů, by byla jakákoliv další jízda příliš riskantní," řekl novinářům zástupce ředitele závodu Jindřich Hrneček.

Historie závodů tahačů pamatuje podobný případ pouze jednou. V roce 2001 na německém Nürburgringu musely být nedělní závody zrušeny kvůli mlze. V sedmadvacetileté historii závodů tahačů na mosteckém okruhu tak diváci poprvé neviděli vyhlášení vítězů po závodech nejtěžších závodních automobilů.

Lacko tudíž mohl být spokojen pouze se sobotními výsledky. "Po podařeném vystoupení jsem samozřejmě doufal, že v neděli dokážu alespoň jednou zvítězit. Jenomže počasí chtělo jinak a nikomu z přítomných nepřálo. Mrzí mě to především kvůli divákům, kteří často vážili dlouhou cestu, aby nás viděli závodit. Bohužel k tomu nedošlo," uvedl třetí pilot průběžného hodnocení ME.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud