17. února 2023 • 18:20

Staněk má za sebou předsezónní testy a vyhlíží první závod Formule 2

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český pilot Roman Staněk se zúčastnil třídenních předsezónních testů Formule 2 a v Bahrajnu, kde se koná i první zastávka šampionátu, odkroužil celkem 162 kol. První dva dny se mladý český reprezentant v barvách italské stáje Trident trápil s problémy se svou pohonnou jednotkou, a i proto v úterý skončil celkově až 17. a ve středu 18. Poslední den testů se mechanikům Tridentu podařilo závadu opravit a Roman se tak i přesto, že se nevěnoval kvalifikačním simulacím, ale spíše simulaci závodního tempa, umístil celkově na 13. pozici.



Pro Romana se jednalo již o druhé testy s Formulí 2. V listopadu 2022 v Abú Dhabí absolvoval posezónní testování. S novou technikou se Staněk každým kolem víc a víc sžívá a rychle tak dohání pomyslnou ztrátu na zkušenější soupeře, kteří se ve Formuli 2 pohybují delší dobu. Na sezónu se však připravoval již mnohem dřív. „S přípravou na Formuli 2 jsem začal prakticky hned po posledním závodu ve Formuli 3. Strávil jsem spoustu dní na simulátoru a dělal jsem vše pro to, abych zlepšil své fyzické, a hlavně mentální schopnosti.“

Na startu sezóny Formule 2 bude pro Staňka těžké zvyknout si na pitstopy, delší závody, vyšší výkon, větší přítlak a celkově větší rychlost monopostů. „Bude opravdu klíčové se rychle na všechno adaptovat a dát do toho všechno,“ uvědomuje si sám Roman.

Sezóna Formule 2 začíná již na dva týdny v pátek 3. 3. kvalifikací v Bahrajnu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud