26. července 2008 • 20:02

Mladší Dryml je mistrem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lukáš Dryml uhájil ve třetím finálovém závodě domácího šampionátu v Liberci těsné vedení a podruhé po roce 2005 se stal český plochodrážním mistrem.



Účastník prestižní Grand Prix ztratil na severu Čech z pěti jízd jen dva body, když jej dokázali porazit dnes celkově třetí Matěj Kůs a nejúspěšnější jezdec libereckého závodu Aleš Dryml.

Ten přišel o jediný bod po porážce od šampiona z roku 2006 Adriana Rymela, kterého o lepší než čtvrté místo připravila diskvalifikace za zavinění pádu v 11. jízdě.

Sedmadvacetiletý Lukáš Dryml dnes uspěl i přesto, že po pádech ve Skandinávii nejel žádný závod od 5. července. V jednotlivých závodech finálového seriálu neskončil hůře než druhý a bez ztráty bodu vyhrál druhý díl na domácí dráze v Pardubicích.

Jeho starší bratr Aleš si dnešním vítězstvím a bodovým ziskem zajistil titul vicemistra, když předstihl Luboše Tomíčka, vítěze zahajovacího závodu z pražské Markéty. Obhájce titulu Slovák Martin Vaculík dnes získal jen čtyři body a do boje o titul nezasáhl.

Výsledky - 3. finálový závod:
1. A. Dryml 14, 2. L. Dryml 13, 3. Kůs 12, 4. Rymel 11, 5. Šitera a Tomíček po 10.
Konečné pořadí:
1. L. Dryml 40, 2. A. Dryml 38, 3. Tomíček 35, 4. Rymel a Šitera po 31, 6. Kůs 27.

Články odjinud


Články odjinud