5. října 2008 • 16:32

Zlatou přilbu vyhrál Andersen

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jubilejní 60. ročník Zlaté přilby vyhrál dánský plochodrážní jezdec Hans Andersen, který v závodě triumfoval poprvé v kariéře. Druhý dnes skončil Australan Leigh Adams a třetí místo obsadil slovinský rodák Matej Ferjan jezdící s maďarskou licenci.



Z českých závodníků si v Pardubicích nejlépe vedl Lukáš Dryml, který obsadil desáté místo.

Andersen potvrdil dobrou formu týden poté, co vyhrál italskou Grand Prix. V závodu nepatřil od začátku k nejlepším, ale ve finále nejlépe odstartoval a už před sebe nikoho nepustil.

Za ním se odehrál dramatický boj o druhé místo, které po startu držel Ferjan, ale dotahoval se na něj Švéd Peter Karlsson. Oběma nakonec vypálil rybník Adams, který si ke čtyřem vítězstvím ve Zlaté přilbě podruhé připsal stříbrnou pozici.

Dryml ze čtvrtfinále bez potíží postoupil do semifinálové skupiny, v níž získal pět bodů a musel se spokojit s účastí v malém finále. Tam sice dobře dostartoval, ale z druhé pozice se propadl a zopakoval desáté místo Luboše Tomíčka z minulého ročníku.

Výsledky:
1. Andersen (Dán.), 2. Adams (Austr.), 3. Ferjan (Maď.), 4. Karlsson (Švéd.), 5. Zabik, 6. Jagus (oba Pol.), ...10. L. Dryml (ČR)

Články odjinud


Články odjinud