28. listopadu 2008 • 11:59

Freestylista Pilát: Doufám, že nevyhraju!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - S netradičním přáním nevyhrát se v sobotu na exhibičním klání FMX Gladiators Games v pražské O2 Areně představí současná česká jednička freestyle motokrosu Petr Pilát.



Ten si sice před rokem svými výkony podmanil vyprodanou libeňskou arénu, letos by se ale prý necítil moc dobře, kdyby se mu něco podobného podařilo. Hlavními hvězdami akce totiž budou současná světová esa Mat Rebeaud a Jeremy Lusk.

"Loni to bylo super, měl jsem z toho radost, ale letos bych ani sám vyhrát nechtěl. Doufám, že to budu mít u lidí dobrý, ale vím, že do Mata nebo Luska mi chybí hodně," řekl Pilát v rozhovoru pro ČTK a deník Právo.

Potlučný freestylista Pilát se přemohl a vyhrál ›››

O vítězství na pražských exhibicích rozhodují diváci svým aplausem. Sedmnáctiletý Čech by se ale prý moc dobře necítil, kdyby stejně jako před rokem uspěl.

"Sice to není závod, ale kluky by to určitě zamrzelo. Oni jsou nejlepší a všude si to rozdávají o vítězství. Nebylo by to fér," řekl závodník známý pod přezdívkou Pilník.

Do Prahy se ale stejně jako vždy v minulosti hodně těší. "Je to super show a letos tady budou super závodníci. Navíc by měli být nové dlouhé skoky. Bude to zajímavé," uvedl Pilát, jenž se v letošním roce představil i na několika závodech seriálu Red Bull X-fighters, které celkově ovládl Rebeaud. Druhá hvězda programu Lusk poté vyhrál zámořské X-Games.

"Mám je rád oba, i když trochu více si rozumím s Matem. Lusk, kterému se říká i Pitbull, je ostrý hoch, ale je to jen image. Znám ho a myslím si, že si na to jen hraje. Je v pohodě. Těším se ale i na další, bude to sranda," uvedl Pilát, jenž v Praze před lety jako nejmladší freestyle motokrosař skočil salto vzad.



V minulosti byl Pilát nejmladším účastníkem akce, letos už to ale platit nebude. Mezi startujícími se totiž představí šestnáctiletý Ondřej Záruba, exhibičně poté vystoupí i teprve devítiletý Matěj Česák. A Pilát jejich přítomnost vítá.

"Jen rád, že nás je více. V Čechách nás je asi šest a spíše ten počet klesá. Já budu jen rád, když nás bude víc. Pár kluků jezdí trénovat ke mně do mého parku, mám z toho jen radost," uvedl.

Jeho výkon na sobotní odpolední i podvečerní show však bude zřejmě limitovaný zraněním z minulého týdne, kdy si v Ostravě natloukl.

"Jsem docela dotlučenej. Zlobí hlavně noha a lýtko, navíc všechno hodně oteklo. Je mi jasné, že to nebude úplně nejlepší, ale pokusím se předvést to, co půjde," řekl Pilát. Poprvé na motorku si totiž v tomto týdnu sedne až dnes.

Články odjinud


Články odjinud