3. ledna 2009 • 16:58

Pod motorkami praskal led

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prasklina v ledu předčasně ukončila dnešní mistrovství České republiky na ledové ploché dráze. Přesto má tato disciplína po dvou letech, kdy se nemohlo závodit kvůli teplému počasí, svého nového šampiona.



Na rybníku v jihočeském rekreačním středisku Růžená u Milevska získal titul Jan Klatovský, který během odpoledne nenašel přemožitele.

Do konce závodu zbývaly dvě jízdy, když led praskl a hlavní rozhodčí Milan Špinka musel šampionát ukončit. O pořadí rozhodl průběžný stav po 16. jízdě, kdy měli všichni účastníci na kontě čtyři starty.

Šestadvacetiletý Jan Klatovský byl před závěrečnou sérií jízd jako jediný stoprocentně úspěšný. Na trůnu vystřídal o tři roky staršího bratra Antonína, který obhajoval prvenství z let 2005 a 2006 a v Růžené zahajoval sezonu.

Právě sourozenecký souboj už v páté jízdě prakticky rozhodl o titulu. Oba bratři se v souboji o první místo srazili, závod byl po jejich pádu přerušen a jízda se opakovala bez Antonína, který byl označen za viníka kolize. Byla to jeho jediná ztráta, nakonec ale znamenala, že se nevešel ani na stupně vítězů.

Druhý skončil nizozemský spolufavorit René Stellingwerf. Jediný bod ztratil s Antonínem Klatovským a pak prohrál ještě s Janem po dramatickém souboji v 18. jízdě, která už se ale do pořadí nepočítala. Před Antonína Klatovského se v konečném pořadí dostal ještě Němec Stefan Pletschacher. O třetí místo mezi českými jezdci se v konkurenci celkem šestnácti finalistů z šesti zemí podělili Jan Pecina s Andrejem Divišem.

MČR na ledové ploché dráze na rybníku Růžená u Milevska:

1. J. Klatovský (ČR) 12
2. Stellingwerf (Niz.) 11
3. Pletschacher (Něm.) 10
4. A. Klatovský (ČR) a Leitner (Rak.) oba 9
6. Fürst (Něm.) 8

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud