9. listopadu 2010 • 18:40

Abraham při testech ve třídě MotoGP poslední

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední sedmnácté místo obsadil při svém prvním testování ve třídě MotoGP na okruhu ve Valencii český jezdec Karel Abraham s motocyklem Ducati. Na stejné trati v neděli vybojoval na závěr mistrovství světa první vítězství ve třídě Moto2, s kterou se tímto triumfem rozloučil.



"Hlavně jsem zkoušel najet co nejvíce okruhů, abych si zvykl na motocykl. Zítra už budu jezdit ostřeji," uvedl Abraham ke zkušebním jízdám. Nejrychlejší čas zajel úřadující mistr světa Španěl Jorge Lorenzo na yamaze, na kterého Abraham ztratil 3,064 sekundy. Svého nejlepšího výkonu dosáhl v posledním 49. okruhu.



Na mistra světa Moto2 Španěla Toniho Elíase, který skončil předposlední, ztratil Abraham jen 18 tisícin sekundy.Na nový motocykl si zatím zvyká i italská hvězda Valentino Rossi, jenž bude v příští sezoně jezdit rovněž s ducati. Devítinásobný světový šampion měl na desátém místě ztrátu na Lorenza 1,870 sekundy.

"Navzdory poslednímu místu jsou v týmu všichni spokojeni. Například Hector Barbera, který jezdí na ducati už rok, měl ztrátu více než dvě sekundy," uvedl Karel Abraham starší, jenž svého syna na testech doprovází.

"Ducati nám ukázala časy z loňského roku, kdy se testovalo zhruba za stejných podmínek. Barbera jel o 1,2 vteřiny pomaleji než letos Kája," dodal Abraham senior.




Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud