10. srpna 2012 • 17:01

Bolt už má vedlejšák: v cíli zlaté dvoustovky nafotil hlavního rivala

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Usain Bolt sice prohlásil, že už nemá komu co dokazovat, ale nové výzvy pro sebe objevuje pořád. Nejenže se pokusil stát běžcem, který udělá nejvíc kliků v cíli olympijského závodu, ale už i amatérsky fotí! Fotografovi švédského listu Aftonbladet vzal po své zlaté dvoustovce aparát a pořídil unikátní snímky. Pózoval mu i stříbrný Yohan Blake.



Švédovi Jimmy Wixtrömovi říká Usain Bolt z legrace stalker, tedy pronásledovač. Houževnatost se ale Wixtrömovi vyplatila ve čtvrtek večer, kdy Bolt jeho foťákem nacvakal několik obrázků z době závodu na 200 metrů.

Bolt napřed sám na sebe nechal dopadat blesky žurnalistů, načež se sám chopil jeho řemesla. Nafotil diváky, nafotil fotografy kolem sebe a nafotil i Blakea, který s vlajkou zahrál několik póz.

„Jako fotograf je Usain docela dobrý. Jsem si jistý, že už to v minulosti dělal,“ prohlásil pak Wixtröm.

Akce, která vypadala velice spontánně, byla několik dní dopředu domluvená. Bolt švédského paparazziho zná, setkal se s ním už na MS v Tegu a během tréninku v Římě. Také tam spolu fotili.


Nikdy ale nevzniklo nic takového jako teď v Londýně. Výsledek je k vidění na webu listu Aftonbladet.

Wixtröm nosil pro jistotu během celé olympiády stejný klobouk, aby si ho Bolt zapamatoval a pak ho našel po dvoustovce mezi stovkami ostatních novinářů z celého světa. Podařilo se.

„Je to zábava. Publikum to baví a to je to, co miluju já – bavit lidi,“ řekl Bolt. „Jimmy pořád volá a nabízí, abych fotil. Myslím, že se to podařilo.“

Usain Bolt si vyzkoušel pozici fotografa, po vítězné dvoustovce si vypůjčil aparát a fotil svého rivala Blakea
Usain Bolt si vyzkoušel pozici fotografa, po vítězné dvoustovce si vypůjčil aparát a fotil svého rivala Blakea

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud