Martin Hašek
13. září 2016 • 19:15

Dostál získal selfíčko s prezidentem, Zeman pusu od Kvitové

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kajakář Josef Dostál pokračuje ve sbírání trofejí i poté, co z Ria přivezl stříbro a bronz. V úterý absolvoval kolečko po recepcích významných politiků a na svůj facebook získal mimo jiné selfíčko s prezidentem Milošem Zemanem.



Josef Dostál se na pódiu ve Španělském sále Pražského hradu přitočil k  Miloši Zemanovi : „Pane prezidente, já bych na vás měl takový troufalý dotaz, jestli bych si s vámi nemohl udělat selfíčko…“

„No jistě…“ odvětil Zeman.

Pak už Dostál z levé kapsy vytáhl svůj mobil.

„Prezident říkal, že doufá, že fotím lepší selfíčka než Zdeněk Škromach , protože ty jeho jsou prý mizerné,“ usmíval se Dostál.

Zábavná chvilka osvěžila přijetí olympioniků a jejich doprovodu, které Zeman uspořádal jako poděkování za reprezentaci v Riu, kde Česko získalo deset medailí. Všichni medailisté se ve Španělském sále objevili na pódiu. Dostál ale kromě poděkování dostal něco navíc.

„Napadlo mě to v autobuse. Hecoval jsem ostatní, jestli si někdo neudělá selfíčko s prezidentem. Nikdo se k tomu moc neměl, tak jsem to udělal já. Taky i kvůli sociálním sítím, protože si myslím, že by to mohlo být dobře vidět,“ usmíval se Dostál.

Většina z medailistů z Ria absolvovala během úterka hned tři audience u významných politiků. Začali v Kramářově vile u premiéra Bohuslava Sobotky , setkali se s pražskou primátorkou Adrianou Krnáčovou a den zakončili na Hradě.

Petra Kvitová právě dostává prezidentský polibek od Miloše Zemana, vlevo je Lucie Šafářová, vpravo Ondřej Synek
Petra Kvitová právě dostává prezidentský polibek od Miloše Zemana, vlevo je Lucie Šafářová, vpravo Ondřej Synek

„Už mám dneska selfíčko z radnice s primátorkou paní Krnáčovoou, tak si zařadím do sbírky,“ říkal Dostál o úlovku s prezidentem. „S premiérem to nemám. Měl jsem to odbouchnout už ráno…“

Zeman, stejně jako po olympiádě v Soči, pozval na Hrad všechny členy olympijské výpravy a kromě medailistů ocenil i jejich trenéry. Když předseda Českého olympijského olympijského výboru Jiří Kejval při blahopřání políbil tenistku Petru Kvitovou , ozval se: „A co já?“

Načež i on Kvitové poblahopřál dvěma polibky na tvář.

Zeman také vzpomněl na rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou , která v Riu nemohla závodit v cyklistické časovce kvůli tomu, že cyklistický svaz nepřesně vyložil kvalifikační kritéria.

„Dovolte mi smutnou provokaci, pozdravit Martinu Sáblíkovou. Je mi líto, že není mezi námi,“ uvedl Zeman. „Pokud není mezi námi, je to způsobené naprostou neschopností cyklistického svazu. Za každou chybu má přijít trest.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud