27. října 2021 • 13:53

Předpověď pro Peking: Česko získá čtyři medaile, z toho jednu zlatou

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští sportovci si podle analýzy společnosti Gracenote 100 dnů před začátkem zimních olympijských her odvezou z Pekingu čtyři medaile. Virtuální medailová tabulka řadí Česko s jedním zlatem, dvěma stříbry a jedním bronzem na osmnácté místo v hodnocení zemí.



Na předchozích ZOH 2018 v Pchjongčchangu získalo Česko sedm cenných kovů. O dvě zlata se postarala Ester Ledecká na lyžích a snowboardu, stříbrné medaile přidali rychlobruslařka Martina Sáblíková a biatlonista Michal Krčmář. Bronz získaly snowboardcrossařka Eva Samková, biatlonistka Veronika Vítková a rychlobruslařka Karolína Erbanová. V Číně budou mít další šanci na cenný kov Ledecká, Samková a Sáblíková. Může opět zabodovat někdo z biatlonistů, novou českou nadějí je skeletonistka Anna Fernstädtová.

Nejúspěšnější zemí bude podle Gracenote stejně jako na minulých zimních hrách Norsko. Zástupci lyžařské a biatlonové velmoci by si podle předpovědi měli z Pekingu odvést 44 medailí (22-13-9). Velké zlepšení očekávají analytici Gracenote od sportovců Ruska, kteří kvůli dopingovým sankcím budou startovat pod vlajkou národního olympijského výboru. Měli by získat 14 zlatých medailí oproti pouhým dvěma z Pchjongčchangu a jejich celkový součet 38 medailí by měl představovat nejlepší výsledek výpravy v historii včetně dob Sovětského svazu.

Gracenote využívá k předpovědi medailí data z předchozích OH, světových šampionátů a Světových pohárů. Pořadatelská Čína figuruje ve virtuálním žebříčku na čtrnáctém místě s šesti medailemi, což, jak Gracenote přiznává, může být způsobeno neúčastí čínských sportovců na vrcholných akcích po vypuknutí koronavirové pandemie. Totéž se mohlo podepsat na výsledku předpovědi pro Japonsko a Koreu.

Gracenote bude virtuální tabulku aktualizovat každých čtrnáct dní až do 4. února, kdy hry začnou.

ZOH v Pekingu startují za 100 dní
ZOH v Pekingu startují za 100 dní

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud