21. listopadu 2021 • 15:27

Prague Playoffs: nadšené hvězdy, Španěl věnoval úspěch Kellnerovi

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to show, jaká se jen tak nevidí. Esa světového parkuru jsou unešená z atmosféry v pražské O2 areně při Prague Playoffs, kde Super Grand Prix o titul nejlepšího jezdce sezony vyhrál Švéd Henrick von Eckermann. Druhý Španěl Sergio Alvarez Moya svůj úspěch věnoval i Petru Kellnerovi, zesnulému tatínkovi týmové parťačky Anny Kellnerové.



Se svým koněm Alamem neudělal ve dvou náročných kolech jedinou chybu, o vítězství ale přišel o 1,66 sekundy času na úkor Von Eckermanna s Kingem Edwardem. Sergio Alvarez Moya si ale i druhého místa vážil, i proto, že přišel na konci pro něj bolestivého roku.

„Tento rok pro mě velmi těžký, na jeho začátku jsem ztratil otce. A potom také moje týmová kolegyně Anna přišla o svého otce Petra Kellnera. Rád bych jim oběma dnešní úspěch věnoval,“ řekl Moya a vysloužil si potlesk tiskového sálu.

Člen týmu Prague Lions, v kterém Anna Kellnerová jezdí a navíc pro něj pracuje jako manažerka, byl jedním ze dvou jezdců, kteří v dramatickém Super Grand Prix předvedli dvě čisté jízdy. Triumf mu ale nakonec uniknul, Švéd Von Eckermann v poslední jízdě také neudělal chybu a navíc si pohlídal vítězné tempo. Zlatý olympijský pár z Tokia, Brit Ben Maher se slavným koněm Explosion W, sice zajel finálovou jízdu vůbec nejrychleji, s jednou chybou za čtyři trestné body ale skončil třetí.

„Doufal jsem, že udělám čisté kolo. Trochu se mi ulevilo, že Explosion chybu udělal. Otevírala se tím pro mě možnost. Měl jsem svůj plán. Kůň zaskákal ještě líp než v prvním kole. Bylo to skvělé,“ líčil Von Eckermann, který při vyhlášení děkoval publiku, jež vrcholnému závodu v kulisách nasvícené arény poskytlo parádní atmosféru.

Henrik von Eckermann se raduje z triumfu v prestižním Super Grand Prix jednotlivců na Prague Playoffs
Henrik von Eckermann se raduje z triumfu v prestižním Super Grand Prix jednotlivců na Prague Playoffs

„Jezdím už dlouho, ale málokdy jsem jezdil před takovým publikem. Opravdu se mi po něm stýskalo. Byl to výjimečný večer a publikum k němu hodně přispělo.“ Von Eckermann se pyšní titulem nejepšího jezdce sezony. Super Grand Prix bylo jejím exluzivním finále a na každém z patnácti závodů elitní série Global Champions Tour se rozdávala jenom jedna zlatá vstupenka. Šampion se dostal na start až díky vítězství v posledním kvalifikačním závodě v Šamoríně.

„Měl jsem problémy se kvalifikovat. Ale věděl jsem, že mám docela dobrou šanci, jen jsem to tady musel předvést,“ líčil Švéd, který na olympiádě v Tokiu skončil ve finálovém rozeskakování čtvrtý.

Von Eckermann se svým koněm pobavili arénu už při finálovém vstupu na kolbiště, kam společně z nástupového tunelu zacouvali.

„Neplánoval jsem to, byla tam chyba v komunikaci. Snažil jsem se koně zklidnit, zkoušel jsem zaklusat, dveře do areny se najednou otevřely,“ vyprávěl Von Eckermann. „Je prostě nutné zareagovat na situaci. Kůň byl trochu v šoku, ale uklidnil jsem ho a nebyl to problém.“

SUPER GRAND PRIX

CSI5* 1.55/1.65m (LGCT Super Grand Prix): 1. Von Eckermann (Švéd.) – King Edward 0 (60,82), 2. Moya (Šp.) – Alamo 0 (62,48), 3. Maher (Brit.) – Explosion W 4 (60,65), 4. Kenny (Ir.) – VDL Cartello 4 (60,72), 5. Brash (Brit.) – Hello Jefferson 4 (62,00), 6. Deusser (Něm.) – Killer Queen VDM 4 (62,89). Pozn.: V případě shodného počtu trestných bodů, rozhodoval čas druhého kola.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud