Květoslav Šimek
5. května 2023 • 14:35

Vítěz Velké pardubické na pár měsíců mimo. V Itálii si zlomil dva obratle

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žokej Lukáš Matuský (36), dvojnásobný vítěz Velké pardubické steeplechase, je po nepříjemném pádu v Itálii na tři až čtyři měsíce vyřazený z dostihového provozu. Informoval o tom slovenský deník Šport. „Mám dva zlomené obratle L1 a L2 a dvě naštípnutá žebra,“ prozradil Matuský.



Šestatřicetiletý žokej se zranil na sklonku minulého týdně v italském Meranu. Po pádu nedokončil steeplechase na 3500 metrů s devítiletým hnědákem Piton des Neiges, kterého pro stáj Scuderia Aichner SRL připravuje trenér Josef Váňa mladší.

„Hned po pádu mi v nemocnici v Meranu udělali rentgen a počítačovou tomografii, v úterý i magnetickou rezonanci,“ popisoval Matuský pro Šport. „Mám zlomené obratle L1 a L2 a dvě naštípnutá žebra. Dostanu korzet a domů mě pustí v pátek. Další vyšetření ukážou, zda půjdu na operaci.“

Matuský patří k absolutní jezdecké špičce. Velkou pardubickou vyhrál už dvakrát. V roce 2020 s Hegnusem pro trenéra Radka Holčáka (stáj Ševců) a na podzim s Mr Spexem pro Luboše Urbánka (Lokotrans). Zatím neví, kdy se bude moct do sedla vrátit. „Předběžně to vypadá na tři až čtyři měsíce mimo,“ dodal žokej.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud