18. února 2020 • 07:26

Jihostroj proti elitním strojům! Budějovice uvidí světové volejbalové hvězdy

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako kdyby přicestovala do Česka fotbalová Barcelona... Jihostroj České Budějovice hostí ve středu italský superklub Trentino. Půjde o rozlučkový zápas s Ligou mistrů, český tým už nemá šanci na postup ze základní skupiny. To Italové budou o čtvrtfinále usilovat a očekává se, že nastoupí v nejsilnější sestavě. „Prezentují se precizní strojovou hrou. Ve všech činnostech mají absolutní pořádek, nedochází k žádnému nedorozumění na hřišti,“ prohlásil Miloslav Javůrek, vedoucí reprezentací z Českého volejbalového svazu.



Olympijští medailisté nebo aktuální mistři Evropy. „Roboti“ z Trentina se hrnou do Českých Budějovic a chtějí uspět. „Co jméno, to pojem. Nemůžu si vybrat, na koho se těším nejvíce. Asi na celý tým,“ prohlásil před středečním duelem univerzál Jihostroje Marek Šotola. V italské SuperLize je Trentino v současné době na čtvrtém místě, jejich hráči zařídili 1961 bodů, v čemž jsou druzí nejlepší. Nepřekonatelná je především jejich obrana – v blokařských statistikách jsou nejlepší…

Tím nejlepším v celé italské lize je Srb Srecko Lisinac z Trentina. V letošní sezoně zaznamenal 52 úspěšných bloků, což je o čtrnáct více než druhý v pořadí. Navíc se pyšní výborným servisem. „Neskutečným způsobem umí číst hru. Kolikrát se blokař rozděluje na útočného nebo spíše obranného. Tenhle umí všechno komplexně. Je příkladným prototypem moderního blokaře,“ všiml si Javůrek.

Mozek Trentina je však Simone Giannelli, italská nahrávačská jednička. Právě on dovedl reprezentační tým do finále olympijských her v Riu, kde prohráli s domácím výběrem. Stále je považován za velký talent světového volejbalu. A možná nejlepším liberem na světě je Jenia Grebennikov z Francie. „Je velmi komplexní, má neuvěřitelný cit pro balon a pro hru. Diriguje, přihrává na nejvyšším levelu,“ dodal Javůrek z volejbalového svazu. Za Trentino hraje také další aktuální mistr Evropy Srb Uros Kovačevič, nebezpečný levák.

Pro Jihostroj bude důležité, aby zlomili jejich strojový útok. „Pokud chtějí uspět, musí Giannelliho odtáhnout od sítě, aby byli schopní bránit s vyšší úspěšností. Jejich servis bude velmi důležitý,“ dodal Javůrek. Zápas začne ve středu od 17:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud