11. června 2022 • 21:59

Po sérii výher neúspěch. Češky před semifinále EL podlehly Chorvatkám

Autor: čtk, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českým volejbalistkám poslední zápas před čtvrtečním semifinále zlaté Evropské ligy nevyšel. Ve Zlíně po nadějném začátku podlehly Chorvatkám 1:3 a po sérii tří výher poprvé klopýtly. O finále si zahrají ve čtvrtek doma v Prostějově proti Rumunsku.



České šampionky z roku 2019 až do soboty byly v Evropské lize suverénní. Skupinu odstartovaly výhrou 3:0 ve Varaždínu, ale domácí odveta jim nevyšla. Po zisku úvodního setu se tým řeckého kouče Jannise Athanasopulose potýkal s horším příjmem, a proto se nemohl prosadit v útoku.

„Zápas se nám moc nepovedl. Od začátku jsme si moc nepomohly servisem a od toho se odvíjely ostatní činnosti. Měly jsme to hrozně těžké na útoku, pořád jsme smečovaly do plné obrany, nedokázaly jsme si přihrát,“ řekla kapitánka a smečařka Michaela Mlejnková.

Radost chorvatských volejbalistek
Radost chorvatských volejbalistek

První set Češky s velkou pomocí blokařky Veroniky Trnkové vyhrály, protože se jí podařila podáním série tří bodů a do koncovky získala týmu vedení 21:17. Pak už se domácím hráčkám tolik nedařilo, neustále dotahovaly a za stavu 23:23 si Chorvatky vybojovaly potřebné dva body útokem. Od té doby měly navrch.

„Myslím si, že je hrozný úspěch, že jsme v semifinále. Musíme tenhle zápas hodit za hlavu a připravit se na čtvrtek,“ dodala Mlejnková. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Francie a Chorvatsko, vítěz tohoto duelu by měl hostit příští neděli finále.

Původně měli v sobotu před ženami odehrát ve Zlíně poslední kolo Evropské ligy i volejbalisté, ale estonské soupeře zdecimoval koronavirus. Utkání proto bylo zkontumováno 3:0 ve prospěch svěřenců Jiřího Nováka. Ti už měli předem jistý postup do Final Four, absolvují ho příští víkend ve Varaždínu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud