12. května 2014 • 15:01

Když dívky létají ŠEST metrů vysoko. Tak vypadá mistrovství cheerleaders

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Akrobacie doprovázená pokřikem, stavění náročných lidských pyramid, tanec a výskoky do výšky šesti metrů. Takové umění předvedly české cheerleaders. A to v sobotu 10. května na mistrovství České republiky v cheerleadingovém sportu v Kongresovém centru v Praze. A diváci si určitě přišli na své protože ženská sportovní krása spojena s mužnou silou z atmosféry přímo číšila.



1300 zúčastněných závodnic v 19 soutěžních týmech se popralo o titul mistryň republiky ve dvou soutěžních kategoriích a to v dance a cheer části. Tedy v té taneční a akrobatické.

Mezi jeden z nejlépe hodnocených týmu patřila skupina Glitters Stars ze Slavkova u Brna, kteří získali 12 vítězných medailí. A trenérka Renata Macharová prozradila,že příprava akrobatických prvků trvala celý rok. "Trénujeme třikrát tři hodiny týdně celý rok a tento závod je takové vyvrcholení našeho snažení.”

A dodala, že svoji poctivou práci by rády uplatnily nejen v kole republikovém, ale chtěly by za sebou zanechat stopy i na půdě Evropské. “Rádi bychom se dostali na Evropu, která je v německém Bonu už koncem června.”

Mistrovství cheerleaders. Když dívky létají ŠEST metrů vysoko
Video se připravuje ...

Tým Glitters Stars funguje od roku 1999, kdy skupinka dívek začínala u aerobiku, tance, baletu, až objevila cheerleading a ten se stal jejich srdcovou záležitostí. "Začínala jsem s gymnastikou, ale cheerleading je adrenalinový sport a to mě baví. Sice trvá tři nebo čtyři tréninky než se naučím náročné akrobatické cviky, ale alespoň se zlepšuji. A proto cheerleading mám tak ráda,” uvedla jedna ze závodnic Denisa Křetínská.

Atraktivní show byla pod dohledem odborné poroty s mezinárodním zastoupením z USA, Slovinska, Anglie a Irska. Podle čeho byly jednotlivé soutěžní týmy hodnoceny? To prozradil Tonny Hodges, porotce z USA. ”Hodnotím celkovou synchronizaci a všechno dohromady. Jestli provedou dobře pyramidy i zahrnutí prvků baletu a jazzu.”

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud