Martin Hašek
1. června 2020 • 09:28

Tabu plné dvojsmyslů! Zpívající šermíř Choupenitch má další singl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šermíř Alexander Choupenitch využil tréninkové pauzy kvůli koronavirové krizi k dalšímu posunu ve své hudební kariéře. Fleretista vydal svůj druhý hudební klip. Jmenuje se Tabu a jako jeden z mála českých klipů je celý ilustrovaný. Zařídil to mladý ilustrátor Kristián Mensa.



„Domluvil jsem se s Kristiánem Mensou, mladým ilustrátorem a mimo jiné i výborným tanečníkem breakdance. Zjistil jsem, že dělá zajímavé ilustrace na dvojsmysly a symboly, což je přesně to, co jsem potřeboval k mému textu, který je celý o dvojsmyslech,“ řekl Choupenitch.

Šermíř se kvůli koronavirové pandemii a následné karanténě musel přemístit domů do Brna z Itálie, kde má kouče a trénuje. Původně měl na jaře v plánu bojovat o účast na olympijských hrách v Tokiu. Místo toho měl čas na jiné věci.

„Nejprve jsem si objednal od běloruského producenta Aleksandrova hudbu, kterou jsem otextoval a ve studiu jsem ji nahrál. A protože se v písni objevuje řada metafor, zrodil se v mé hlavě nápad příběh nakreslit,“ vysvětlil Choupenitch.

Už vloni Choupenitch vydal svůj hudební debut pod názvem Víme oba. Na svém druhém singlu spolupracoval s významným producentem Davidem Kopem, známým jako D.Kop.

„Nahrávání bylo super, vše šlo rychle a přirozeně, mám rád, když si s někým rozumím hned od začátku, těším se na náš další společný počin," chválil David Kop, který je podepsaný pod masteringem nového singlu.

Choupenitch vytváří texty odmalička a slova k novému videoklipu inspirovala i nadějného umělce Kristiána Mensu.

„Padli jsme si s Alexem hned do noty, aniž bychom se před tím znali. Vytvořil totiž text plný dvojsmyslů a skrytých významů, s nimiž já pracuji ve své tvorbě. Práce se symboly a dalšími významy je skvělá v tom, že ji pochopí i cizinec, aniž by znal český význam textu. Animace klipu je pro mě novou zkušeností, jsem ale za ní moc rád," podotkl Mensa.

„Práce se povedla, ale radši nechci mít příliš velká očekávání. Každopádně doufám, že si lidi ten song budou k odhalování skrytých významů pouštět dokola,“ říká Choupenitch.

Alexandr Choupenitch ve studiu
Alexandr Choupenitch ve studiu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud