8. června 2023 • 15:52

Red Bull Káry po 20 letech v Praze! Klíčem originální vozidlo a show

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu 16. září 2023 Praha přivítá závod originálních nemotorových vozítek s názvem Red Bull Káry. Podstatou soutěže je zejména kreativita, nápaditost vozidel a s ní spojená show, jde však i o čas a schopnosti závodníků. Vše bude hodnotit odborná porota. Přihlaste se a rozdejte si to na speciálně postavené trati i s Erikem Caisem, českým rallyovým závodníkem.



Red Bull Káry jsou dnem plným zábavy. Celosvětově oblíbená akce odstartovala svůj první závod v roce 2000 v Belgii, od té doby počítá již 138 opakování v 52 zemích. Do Česka se vrací po 15 letech, poslední závod v tuzemsku hostilo Brno, kde se proháněly vozidla ve tvaru pasti na myši, stanu či jeřábu. Praha závod naposledy hostila před dvaceti lety, v létě roku 2003, kdy se Red Bull Káry řítily z Petřína, tentokrát se bude akce konat na Strahově.

O co jde?

Závod podomácku vyrobených vozidel bez motoru, všemožně vyrobené káry se tedy mohou pohybovat jen za pomoci lidské síly a gravitace. Musejí být zároveň schopny zatáčet a brzdit. Soutěžní týmy mají za úkol vyrobit vozítko dle vlastního návrhu, po úvodním kole vybere porota 40 finalistů, a to na základě následujících kritérií: Vynalézavost, kreativita, závodní schopnosti, bezpečnost a dodržení konstrukčních předpisů. Finálové týmy, které se na akci představí, budou oznámeny 26. června 2023 na webových stránkách akce, následně se finalisté pustí do výroby navrženého vozítka, na což budou mít 10 týdnů. Fantazii se meze nekladou, na tratích ve světě byly k vidění káry představující například banán, titanic, psa, myš, dinosaura, mrkev či vesmírnou loď. 

Akce proběhne 16. září 2023 na pražském Strahově v parku Královka, kde finalisté předvedou své mistrovské kousky. Co nejrychlejší projetí cílovou čárou k vítězství určitě pomůže, hodnotit se bude však zejména zmíněná kreativita při návrhu vozidla a showmanství jednotlivých závodníků. Každý tým bude mít 30 sekund na to, aby ohromil svou prezentací odbornou porotu, poté vyrazí na speciálně postavenou trať. Kdo chce zvítězit, bude muset využít aerodynamické know-how Adriana Neweye (technického ředitelem týmu Oracle Red Bull Racing F1), umělecký talent Salvadora Dalího a pódiovou prezentaci Freddieho Mercuryho.

Jak se přihlásit?

Závod je určen pro týmy složené ze 4 až 5 osob, přičemž každý člen týmu musí být starší 18 let. Registrovat se můžete do 12. 6. 2023 na webových stránkách závodu. Součástí přihlášky je i náčrt prototypu vozidla navrženého přihlášeným týmem, ze kterého bude následně odborná porota vybírat finalisty.

Pokud budete vybráni, můžete si užít závod po boku Erika Caise, Maxima Habance, Davida Luu nebo týmu Hvězdné posádky Evropy 2. Další informace k akci naleznete ZDE>>>.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud