Autor: jn
28.6.2016 • 12:34

Superlife – stáhněte si všestrannou aplikaci zdarma a vyrazte vstříc sportovnímu ráji

Vstoupit do diskuse
0

Jsou to pouhé tři měsíce, kdy aplikace Superlife poprvé nabídla uživatelům Androidu a iOS stažení zdarma a rozběhla tím dlouhou a vzrušující jízdu do sportovního ráje. Za ty tři měsíce jsme toho dokázali opravdu hodně! Ale nebojte se, rozhodně se nechystáme usínat na vavřínech – naopak. Budeme růst a zlepšovat se. Náš cíl je jasný – chceme, aby byl Superlife i nadále vašim milým a nepostradatelným společníkem doslova na každém kroku. 



Miloš Škorpil, patron aplikace Superlife, připravoval 20 amatérů na maraton pod 4 hodiny. Náročný cíl nakonec splnila třetina běžců.Foto Dominik Bakeš
Superlife není jen jednou z mnoha aplikací na měření sportovních výkonů. Je jiná – tím, že svým uživatelům nabízí spolupráci s renomovanými trenéry a sportovci, tím, že pomáhá budovat přátelskou českou komunitu zapálených sportovních nadšenců, kteří o svém sportovním nadšení živě diskutují, tím, že pravidelně nabízí k plnění výzvy, které z vás zábavnou a hravou formou udělají sportovní hvězdy. A to vše zcela zdarma!

Ze Země na Měsíc a zpátky


Počet uživatelů aplikace Superlife již překročil hranici 22 tisíc. A každý týden rosteme minimálně o další tisícovku nadšených sportovců. Naše komunita má na kontě přes 82 tisíc různých sportovních aktivit. Což ovšem zdaleka není tím nejzajímavějším. Tím jsou jednoznačně vaše výkony! Za pouhé tři měsíce toho uživatelé Superlife dokázali mnohem víc, než jsme si vůbec odvažovali představit. Lépe než jakýkoli komentář poslouží čísla:

474 207 kilometrů ujeto na kolech
109 781 kilometrů nachozeno
94 252 kilometrů naběháno
39 029 kilometrů nabrusleno na in-linech
36 240 kilometrů ujeto na koloběžkách
526 kilometrů nalyžováno. A to jsme začínali na konci března.

Dohromady to dělá přes 754 tisíc kilometrů. Jinými slovy: Se Superlife jste doběhli, došli a dojeli virtuální cestu ze Země na Měsíc a zpátky! Klobouk dolů před vámi všemi!

Dvoustovečka levou zadní


A před některými obzvlášť. Kateřina Bambušková miluje koloběžky, přestože si cestu k nim našla teprve před rokem. Koloběžka je její společnicí každý všední den, do práce se už jinak ani nedopravuje. To by ale dalo jen 25 kilometrů denně, což Kateřině rozhodně nestačí. Proto si kilometry přidává opravdu ve velkém. Třeba si vyjede 101 kilometrů dlouhý koloběh za rodinnou, stráví s příbuznými den a – ano, další stovečka cestou zpátky. Kdo někdy jel na koloběžce, asi jen nevěřícně kroutí hlavou.

Zdeněk Malinka už se chystá do důchodu. Jeho vitalitu a sportovního ducha by mu ovšem mohla závidět naprostá většina dvacátníků nebo třicátníků. Stovka kilometrů na kole je v podstatě jeho standard, padesátka na bruslích také, 130 kilometrů v kuse si na in-linech dává v lepších dnech a za vše hovoří věta, kterou okomentoval svůj celodenní 214,5 kilometrů dlouhou vyjížďku: „Po včerejší stovečce dnes dvoustovečka, doporučuji.“

Cyklistický nadšenec Michal Liebman přijal výzvu Superlife, ve které šlo o to ujet během dvou týdnů co nejvíce kilometrů na horském kole. Zvládl jich ujet 1636. A ne někde na rovince, v kopcích!

A tak by šlo pokračovat ještě hodně dlouho. Ale víte co? Raději si stáhněte Superlife a výkony svých nových kolegů se pokochejte přímo v něm. Inspirují vás, to mi věřte.

I aplikace může změnit život


Silné příběhy jsme v posledních třech měsících zažívali i s klíčovými osobnostmi naší aplikace – s patrony Superlife. Horolezec Radek Jaroš v květnu zdolal 6194 metrů vysoký vrchol Denali, nejvyšší hory Severní Ameriky. Patron Superlife tak splnil druhý cíl v projektu Koruna světa, jehož smyslem je zdolání nejvyšších vrcholů všech kontinentů. Zažil přitom ale i okamžiky hlubokého smutku. V týdnu před Jarošovým výstupem zahynul na stejné hoře jeho kamarád, český horolezec Pavel Michut. „Dneska jsem dvakrát brečel. Když jsme lezli ze čtvrtého tábora a viděl jsem vrtulník. A podruhé těsně pod vrcholem,“ vzpomínal Jaroš.

Další z patronů Superlife, bývalá lyžařka a šampionka v extrémním překážkovém závodu Spartan Race Zuzana Kocumová, získala díky naší aplikaci řadu nových virtuálních přátel, se kterými o sportování čile komunikuje. Jejich ohlasy svědčí o tom, že se pro mnohé stala vzorem a skrze aplikaci Superlife je posunula k netušeným možnostem. „Je to úžasné, úplně mi to změnilo život. Každý den sportuju… Už si ani nepamatuju, kdy jsem se naposled cely den flákal. Beru to zatím tak, že jsem po roce chlastání, flákání, sociálních problémů, smrti kamaráda, rodinných problémech a všeobecně nechuti žít dostal druhou šanci,“ svěřil se například Lukáš Němec ze Zlína, v současné době druhý muž v žebříčku Superlife.

Maraton? V týmu se to lépe táhne


Přátelství mezi patrony a uživateli Superlife ovšem zdaleka nemusí být jen virtuální. Známý běžecký trenér Miloš Škorpil vedl a připravoval skupinu dvaceti nadšenců na to, aby se pokusili zaběhnout 42,195 kilometrů dlouhou trať pražského mezinárodního maratonu pod 4 hodiny. A tahle – pro rekreační sportovce velmi náročná výzva – dopadla nad očekávání dobře. Téměř třetina týmu doběhla v kýženém časovém limitu, další třetina účastníků maraton doběhla, byť o něco pomaleji. Část tréninkové skupiny nenastoupila, ale pouze dva Škorpilovi běžci ze závodu odstoupili v jeho průběhu. Skvělý výsledek!

Největší životní drama ovšem potkalo jiného patrona Superlife, hokejového útočníka Caroliny Andreje Nestrašila. Ten si v únoru po nekontrolovaném nárazu do mantinelu zlomil dva obratle. V prvních hodinách po úrazu mu lékaři nebyli schopni zaručit, jestli si vůbec ještě někdy zahraje hokej. Po dlouhých týdnech, kdy mohl pouze ležet, se s plnou vervou pustil do intenzivní rehabilitace a vše nasvědčuje tomu, že na led naskočí dokonce už od startu nové sezony NHL.

Stahujte hned a zdarma!


S aplikací Superlife jste se v posledních měsících mohli setkávat i na obrazovkách televize Prima ve sportovní reality show Superchlapi, jejíž účastníci Superlife užívali a stále užívají k měření svých výkonů. Uživatelé aplikace také od trenérů Superchlapů dostávali každý týden čerstvou výzvu, stejnou jako účastníci reality show.

Výzev, zážitků a dechberoucích lidských příběhů na vás tedy v Superlife čeká dost a dost! Své výkony můžete poměřovat s patrony aplikace, se svými přáteli, s (dosud) neznámými lidmi s podobnými sportovními zájmy, dokonce i se soutěžícími z úspěšné reality show. Není nač čekat: Už dost čtení. Pojďme plnit výzvy a sbírat body!

Někteří z patronů Superlife


Radek Jaroš
, horolezec, prvním Čech, který vystoupil na všech 14 světových osmitisícovek bez použití kyslíku

Zuzana Kocumová, bývalá lyžařka a šampionka v extrémním překážkovém závodu Spartan Race

Miloš Škorpil, úspěšný ultramaratonec, propagátor a trenér běhu, zakladatel běžecké školy

Jiří Mužík, atlet, vicemistr Evropy na 400 metrů překážek, národní rekordman
Andrej Nestrašil, hokejista, útočník týmu Carolina Hurricanes v NHL

Katarína Ludvíková, cyklistka, na horském kole za 24 hodin ujela 315 kilometrů a nastoupala 7 tisíc metrů

Jan Kubíček, terénní triatlonista, mistr České republiky, bronzový z mistrovství Evropy


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}