31.3.2016 • 18:04

Se Superlife zvládla na koloběžce dvakrát stovku. Pak jí upekla dort

Vstoupit do diskuse
0

Z Ostravy do Vrbna a potom zpět. Na koloběžce! Pokaždé přes sto kilometrů. Kateřina Bambušková (32) si za tento výkon vysloužila první titul „Mistr motivace“ mobilní aplikace Superlife (www.superlife.cz). Její nadšení pro koloběh se projevuje nejen téměř každodenní jízdou, ale i tím, že svému stroji upekla narozeninový dort.



Koloběžku začala používat teprve před rokem, kdy se rozhodla, že ji vymění za MHD. Od té doby na ní jezdí Kateřina Bambušková s železnou pravidelností. Všechny údaje si pečlivě zapisuje do tabulek a i to byl důvod, proč si nyní nainstalovala do telefonu mobilní aplikaci Superlife pro zaznamenávání sportovních aktivit.

„Aplikaci Superlife jsem začala používat i proto, že jako jedna z mála myslí na koloběžkáře,“ říká 32letá IT specialistka, pro kterou se tento druh pohybu stal za krátkou dobu koníčkem číslo jedna. „Téměř každý den na ní jezdím do práce a zpět. Vždy to dá asi 25 kilometrů. Chytlo mě to i díky tomu, že jsem na závodech v Olomouci obsadila třetí místo. Sice tam jelo jen šest holek, ale byla to motivace.“


Díky pravidelnosti však Kateřina dokáže mnohem víc. Zvládla i měsíc, kdy strávila na koloběžce 27 dní a celková vzdálenost se vyšplhala přes 800 km. Velkou výdrž ukázala v minulých dnech, kdy ujela 101 km z Ostravy do Vrbna za rodinou. Tam si dala den pauzu a následně dokázala to samé na zpáteční cestě. Pokaždé musela vydržet v akci víc než 9 hodin a její maximální rychlost se dokonce jednou vyšplhala přes 50 km/h.

„Dřív jsem jezdila vlakem. Možná to vypadá hrozně, ale když to člověk zkusí, zjistí, že to není nic strašného. Profil je spíš nakloněná rovina, frčí to celkem dobře, mnohem víc mi vadil protivítr,“ popisuje Bambušková, jež je skutečnou nadšenkyní pro jízdu na koloběžce. Za loňský rok zvládla ujet 6100 km.

„Hodně jsem si četla o tom, jak je tenhle pohyb zdravý a prospěšný pro záda. Jelikož pracuju v IT a prosedím 12 až 16 hodin denně za počítačem, začalo se to projevovat a cítila jsem, že je potřeba se hýbat. Při koloběhu maká celé tělo. Nohy, ruce, protáhnete se. Zpočátku jsem měla problém střídat nohy, ale jelikož dřepující noha začne rychle bolet, naučíte se to.“

Kateřina Bambušková navíc díky sportu poznala řadu přátel. Seznámila se s lidmi ve skupině „Bokolobka“ a každých 14 dní podnikají pravidelné výlety. Není výjimkou, že se jich sejde v okolí Ostravy přes čtyřicet.

Kateřina Bambušková zládla ujet s aplikací Superlife na koloběžce z Ostravy do Vrbna a zpět.
Kateřina Bambušková zládla ujet s aplikací Superlife na koloběžce z Ostravy do Vrbna a zpět.

„Naše vyjížďky jsou někdy tematicky zaměřené. Na Haloween jsme například putovali v kostýmech,“ vzpomíná dáma, která mimo jiné vyučuje na katedře informatiky na Vysoké škole Báňské.
Kateřina má dvě koloběžky, jednu skládací a větší model Mibo Master v červené barvě. „Je úžasná, když jsem ji měla rok, udělala jsem jí narozeninový dort,“ vystihuje svůj vztah ke koloběhu.

První "Mistr motivace" aplikace Superlife má v letošním roce cíl ujet na koloběžce minimálně 7000 km, což je porce, na kterou nestačí ani řada zapálených cyklistů. „Jde hlavně o pravidelnost. S ní přijde i to ostatní,“ myslí si Kateřina Bambušková. „Na aplikaci Superlife se mi líbí motivační výzvy, to je pro normální lidi hodně důležité. Baví mě sbírat různé odměny a odznáčky. Jakmile něco takového objevím, hned se snažím výzvu zvládnout.“


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}