Autor: iSport.cz
14.6.2018 • 08:23

Paráda! Do Berouna se sjede světová špička ve skateboardingu

Vstoupit do diskuse
0

Světová skateboardingová špička zažívá šťastný měsíc! Jednak jezdce čeká GrandPrix Beroun 2018, jeden z největších evropských závodů, který přivítá ty nejlepší borce z celého světa. A třešničkou na dortu je, že byl skateboarding uznán jako olympijský sport. Závodníci se tak zcela poprvé představí již na LOH 2020 v Tokiu.



GrandPrix Beroun se odehrává v nejmodernějším betonovém skateparku v ČR a v průběhu předchozích osmi ročníku si získával stále větší prestiž a uznání. V roce 2015 byl jedinou oficiální zastávkou série Světového poháru ve skateboardingu (WCS) a nyní má dokonce potenciál stát se jedním z kvalifikačních závodů na Letní olympijské hry v roce 2020.

Devátý ročník slibuje přehlídku těch nejlepších skateboardistů z celého světa a nezapomenutelnou show. Kromě světových hvězd a držitelů zlatých medailí z prestižních X-Games nebo závodů Světového poháru z USA, Kanady, Japonska, JAR, Malajsie i z celé Evropy, se na startovní listině objeví také celá česká reprezentace ve složení Tomáš Vintr, Maxim Habanec a Martik Pek, doplněná slovenskou superstar Rišem Turym.

Beroun se chystá na nejlepší závod sezonyFoto GrandPrix Beroun

"GrandPrix Beroun je jedinou akcí svého druhu, kterou přenáší Česká televize. Tento rok bychom rádi znovu uspořádali závod, který naplní představy i těch nejnáročnějších jezdců a diváků", říká Tomáš Vintr, zakladatel a pořadatel závodu i jeden z jezdců.

Za velmi výjimečný označil závod i Martin Pek, trojnásobný vítěz GrandPrix Beroun: „GrandPrix Beroun je specifická svou jedinečností. Skatepark je velmi podobný překážkám na ulici. Pokaždé se tak ukáže, jak umí jezdci zvládnout street.“

Vstup na skateboardové mistrovství v Berouně je zdarma. V rámci doprovodného programu vystoupí například REST, DJ Wich, PILC, MARPO & Troublegang nebo EGO. Hudební festival je nedílnou součástí celé akce a začíná ihned po skončení skateboardového mistrovství, v 19:00 hodin.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}