7. dubna 2011 • 11:36

Opilý slávista Pospěch napadl manželku a tchyni

Autor: Blesk Ondřej Michálek, Blesk Jiří Krušina
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dojemný příběh úspěšného návratu útočníka Zbyňka Pospěcha (28) do fotbalové ligy dostal pořádnou facku! Tenhle skoro 190 centimetrů vysoký hromotluk sice už stačil dát za Slavii ve čtyřech zápasech dva góly, ale také se během reprezentační pauzy opil a zfackoval manželku i tchyni. Ty na něj přivolaly policii, za což chtěl tchyni znovu napadnout a policisté mu museli nasadit želízka!



V neděli proti Hradci Králové (0:0) Zbyněk Pospěch odehrál za Slavii celý zápas, přestože měl v obličeji viditelné šrámy. Jak asi vypadal týden předtím po zákroku policistů, kteří mu je způsobili, když bránili Pospěchovu tchyni?

Vidět ho trenér Michal Petrouš, když se Zbyněk druhý den po incidentu probudil na opavské záchytce, kam ho policie odvezla, musel by mu dát sbohem. Pospěch se k průšvihu nevyjádřil, udělal to za něj jeho právník Jiří Kubíček:

„Prožil děsivý rok, kdy nesměl hrát, a nebylo to jeho vinou. Přišel o majetek, rozvádí se. Nechci omlouvat násilí, pokud k němu došlo, jen připomínám, že mu bylo hrozně ublíženo a on nese všechny následky. Budu mu pomáhat dál a doufám, že i Slavia.“

Pospěch dostal trest od disciplinárky v listopadu 2009 za porušení smlouvy s agentem Ondřejem Chovancem (přestoupil údajně bez jeho souhlasu). Nezaplatil totiž pokutu 2,5 milionu zakotvenou v kontraktu.

Odvolací komise trest loni v říjnu pozastavila a on od jara hraje za Slavii. Ta už mu pomohla, v pondělí po incidentu mu odpustila absenci na tréninku, ač ji omlouval až dodatečně.

Zbyněk Pospěch v souboji s Jiřím Poděbradským
Zbyněk Pospěch v souboji s Jiřím Poděbradským

A na původ zranění se ho nikdo nevyptával. „Snaží se, odvádí si své. O nějakých jeho sporech nemáme informace,“ řekl mluvčí klubu Ondřej Zlámal.

Když dal Pospěch 5. března v Liberci po dvouleté absenci v lize kvůli trestu za Slavii vítězný gól, prohlásil: „To je za všechny prasárny, kterých se na mně dopustili!“

Bohužel, prasárny nejsou cizí ani jemu. Zvlášť, když se napije. Útočník bude mít podle všeho i trochu štěstí: Ženy na něj podle informací Blesku nepodaly trestní oznámení.

A co se týče fotbalu, v derby se Spartou (navzdory informacím v přenosu zápasu Slavia – Hradec) hrát smí, dostal totiž teprve třetí žlutou kartu.

Vstoupit do diskuse
18
Články odjinud


Články odjinud