13. května 2011 • 04:59

Ostuda: Hokejisté na MS válí, člen svazu chlastá

Autor: Pavel Krejča
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po chodníku z bratislavské hokejové arény kličkoval jako Jarda Jágr, hokejku ani puk ale neměl. Zato měl dost pod kůží. Miloslav Šeba (60), třetí muž českého hokeje, se po středečním čtvrtfinálovém triumfu nad Američany (4:0) držel hesla, že velkou výhru je třeba řádně zapít!



Foto 

Kolem půl jedné ráno se v dějišti šampionátu v noci na čtvrtek s kamarádem tak tak dopotácel k autobusu, který ho následně odvezl na hotel.

„Dalšího panáka na ty naše zlaté kluky!“ Tenhle přípitek po vítězství české reprezentace nad USA zvolal druhý viceprezident svazu několikrát. Hokejovým žargonem řečeno, byl na baru v kanadském bodování daleko produktivnější než slavný hráč s číslem 68 na dresu, který do sítě soupeře ze zámoří nasázel 3 góly.

„V tipování jsem trefil, že vyhrajeme 4:0, tak jsme si dali pár panáčků,“ prozradil Blesku Miloslav Šeba. Nebylo to poprvé, co udělal ostudu. O šéfovi druholigového klubu HC Kobra Praha koluje řada alkoholových historek.

Vítězství bylo nutné zapít
Vítězství bylo nutné zapít


Dokonce se povídá, že byl na mistrovství světa v Moskvě před čtyřmi lety tak namol, že pozvracel bosse mezinárodní hokejové federace Reného Fasela.

„Už několikrát jsem ho viděl namazaného na různých světových akcích. Opije se a pak třeba kus zápasu prospí,“ řekl Blesku člověk znalý hokejového prostředí.

Šeba dělá na hokejovém svazu už od 80. let. Natolik se vypracoval, že mu byla dokonce udělena stříbrná medaile Za zásluhy, což mnozí odborníci odsuzovali. Zvlášť když má pověst chlapa s knírkem, který si rád přihne.

Po výhře nad Američany mu chutnalo. Aby ne, úspěch hokejových miláčků slavil celý národ. Doufejme, že si dáme sklenku i po dnešní semifinálové bitvě se Švédy!

Vstoupit do diskuse
15
Články odjinud


Články odjinud