21. ledna 2014 • 17:15

Dal jsem do hry srdce, bojoval jsem, ale nestačilo to, smutnil Djokovič

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Srbský tenista Novak Djokovcič třikrát po sobě vyhrál Australian Open, ale čtvrtý triumf v řadě nepřidá. Druhý hráč světa dnes nestačil ve čtvrtfinále na Švýcara Stanislase Wawrinku a prohrál v Melbourne poprvé po 25 vítězných zápasech. Proto už se těší na příští ročník.



"Tohle je bezpochyby můj nejúspěšnější grandslam. Všechno mi tady vyhovuje a už se nemůžu dočkat, až se sem za rok vrátím," řekl Djokovič. Australian Open vyhrál čtyřikrát, poprvé v roce 2008 a pak v uplynulých třech letech 2011, 2012 a 2013.

Na hlavním dvorci v Rod Laver Areně zažil Djokovič mnoho slávy a úspěchů. Vyhrál napínavé bitvy a užíval si podpory zaplněných ochozů. "Ten kurt miluji, je báječný. Fanoušci jsou skvělí a radoval jsem se na něm z tolika trofejí," vzpomínal.

Tentokrát ale mizel do útrob areálu se svěšenou hlavou. S Wawrinkou prohrál v pěti setech 6:2, 4:6, 2:6, 6:3 a 7:9. "Jsem teď zklamaný, ale přijde nový den. Musím to přijmout, nejde pořád vyhrávat, to je prostě fakt," konstatoval Djokovič.

Djokovič neřekl přímo, zda Wawrinka má v současné formě šanci Australian Open vyhrát. V semifinále bude Švýcarovým soupeřem Tomáš Berdych. "Nevím, jestli to celé vyhraje nebo ne. Každý den je jiný, každý soupeř je jiný," řekl Djokovič.

Opakovaně ale Wawrinku chválil. Loni Švýcara porazil o kolo dříve v pátém setu 12:10 po více než pěti hodinách, tentokrát po pěti setech padl. "Stan vyspěl, už umí hrát velké zápasy, má formu a byl lepší," ocenil Srb. "Já bojoval, nechal na kurtu vše, dal do hry srdce, na to můžu být pyšný, to jsou pozitiva, ale nestačilo to," řekl.

Djokovič prohrál v Melbourne Parku poprvé od roku 2010, kdy nestačil na Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu ve čtvrtfinále. Wawrinka rovněž ukončil jeho sérii 28 vítězných zápasů na ATP Tour, který začala loni po US Open. ""Soustředím se na přítomnost, na věci, které můžu ovlivnit. Série neřeším," řekl Djokovič.

Letošní Australian Open bylo první oficiální akcí, na které byl Djokovič společně s Borisem Beckerem. Slavný Němec je nově součástí jeho trenérského týmu.

"Jsem spokojen, jak jsme pracovali, o čem jsme mluvili. Škoda, že jsem skončil už ve čtvrtfinále, ale jsme teprve na začátku sezony a uvidíme, jak to půjde dál," řekl Djokovič.

Stanislas Wawrinka zdraví fanoušky po svém triumfu nad Novakem Djokovičem
Stanislas Wawrinka zdraví fanoušky po svém triumfu nad Novakem Djokovičem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud