21. ledna 2014 • 13:32

WOW! Wawrinka v heroické bitvě zničil Djokoviče a vyzve Berdycha

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úchvatné. Dechberoucí. Nevídané, téměř neopakovatelné. Stanislas Wawrinka s Novakem Djokovičem předvedli ve čtvrtfinále Australian Open úžasnou bitvu, po které diváci vstávali ze sedadel. Po pětisetovém maratonu se nakonec radoval Stanislav Wawrinka, který po setech 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7 vyřadil šampiona posledních tří ročníků. Švýcarský tenista se v semifinále utká s Tomášem Berdychem, který přemohl Davida Ferrera.



Opravdová reklama na tenis. Souboj dvou elitních hráčů nabídl takovou podívanou, která diváky v Rod Laver Areně i u televizí doslova přišpendlila k židlím. Novak Djokovič se Stanislasem Wawrinkou zuřivě bojovali do posledního míčku, po němž se překvapivě radoval švýcarský hráč.

Wawrinka po první ztraceném setu statečně vzdoroval světové dvojce a čtyřnásobnému vítězi Australian Open. Možná si řekl, že dvě prohry 2:3 na sety z posledních dvou střetnutí na grandslamech (Australian Open 2013, US Open 2013) se prostě opakovat nebudou.

Djokovič sice poměrně snadno sebral Švýcarovi první set, pak se ale dostal na koně Wawrinka. Skvělým tenisem si vybojoval náskok 2:1 a obhájce titulu se ocitl pod obrovským tlakem.

Novak Djokovič gratuluje k postupu do semifinále Australian Open svému přemožiteli Stanislasi Wawrinkovi
Novak Djokovič gratuluje k postupu do semifinále Australian Open svému přemožiteli Stanislasi Wawrinkovi

Srbský hráč pak zabral, srovnal na 2:2 a poslal zápas do rozhodujícího, pátého setu. Opakovala se tak situace z předchozích dvou grandslamových setkání. Oba tenisté dali vzpomenou na rok starou bitvu, v níž v Melbourne po výhře 12:10 v závěrečné sadě slavil Djokovič.

Tentokrát ale z kurtu s rukama nad hlavou odcházel Wawrinka. V brutální závěrečné sadě, kde oba hráči předváděli skoro nadpozemský tenis na hranici svých možností, zvítězil Wawrinka 9:7. Poté, co Djokovič zkazil závěrečný lehký volej, v obrovských emocích polykal slzy radosti.

"Jsem unavený, ale šťastný," prohlásil Wawrinka v rozhovoru na kurtu. Švýcarský tenista si zahraje semifinále, kde na něj čeká Tomáš Berdych. Naopak Djokovič, který ovládl poslední tři australské ročníky, překvapivě končí.

"Na semifinále teď nemyslím. Nejdřív se potřebuji dát fyzicky dohromady, bylo to nesmírně náročné utkání. Novak je obrovský bojovník, co nikdy nic nevzdá. Já se ale zase budu snažit hrát svůj tenis a půjdu míček od míčku," řekl příští soupeř české jedničky.  

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (7-ČR)
 - Ferrer (3-Šp.) 6:1, 6:4, 2:6, 6:4,
Wawrinka (8-Švýc.) - Djokovič (2-Srb.) 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud