Pavel Novotný
18. ledna 2015 • 04:57

Kvitová před Australian Open: Na výkony Češek je radost se dívat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osm soupeřek, sedm vítězství, jeden turnajový triumf. To je dosavadní bilance Petry Kvitové v novém roce 2015. Skvělá forma posunuje českou tenistku mezi největší favoritky nadcházejícího Australian Open. Parádní výkony však předvádějí i další české hráčky. "Je skvělé vidět, jak se holkám daří," ocenila výkon Plíškové a spol. Kvitová.



V rozhovoru s australskými novináři se vyjádřila i k své aktuální formě. "Cítím se výborně. Je skvělé, že jsem hned na úvod získala titul v Sydney. Jsem dobře připravená na Australian Open," posílá varování soupeřkám česká jednička.

Petra Kvitová s vítěznou trofejí za triumf na turnaji v Sydney, kde ve finále zdolala krajanku Karolínu PlíškovouFoto ČTK/AP

Skvělý úvod sezony připisuje především zimní přípravě. "Mám nového kouče na fyzičku a fyzioterapeuta. Podporuje mě skvělý tým. Oni dobře vědí, co k svému výkonu potřebuju. Příprava byla výborná, zaměřili jsme se především na fyzičku, rychlost a jinak to byl dril a znovu dril. Jinak to nejde," říká světová trojka.

Právě fyzická připravenost byla často brána jako jedna ze slabin dvojnásobné wimbledonské šampionky. "Tenis se strašně zrychlil, každý je výborně fyzicky připraven, bez dokonalé kondice neuděláte nic. Právě na tom jsme hodně zapracovali," pokračuje.

Plíšková? Hraje skvěle

O největších soupeřkách pro první grandslamový turnaj roku má jasno. "Maria Šarapovová vyhrála turnaj v Brisbane, Serena je vždy skvěle připravená.  Výborná bude i Simona Halepová, ta hraje také skvěle. Ale je tady řada dalších nebezpečných soupeřek," dodává Kvitová.

Petra Kvitová získala první set v tiebreaku.Foto ČTK

Rodačka z Fulneku se nezapomněla zmínit ani o výkonu své finálové soupeřky ze Sydney. "Karolína hraje opravdu skvěle, jsem ráda, že jí to tak jde. Je skvělé vidět, jak české  hráčky hrají, je radost se na ně dívat," neopomněla zmínit formu Strýcové, Smitkové a dalších českých hráček Kvitová.

"K Karolínou jsme se více seznámily během fedcupového finále v Praze proti Německu, kde byla součástí týmu. Ale její sestru Kristýnu neznám, netrénujeme spolu," reagovala Kvitová na otázku na mladší ze sester Plíškových.

Klíčem je servis

A čeho si největší česká hvězda na své hře nejvíce cení? "Jde mi servis, to je klíč k vítězství v zápasech. Na podání jsme také hodně pracovali a jsem ráda, že je to vidět. Pomohla mi samozřejmě i fyzická příprava. Jde o to, abych na kurtu ukázala všechno, co jsem natrénovala," pokračuje.  

Šokující porážku z prvního kola minulého ročníku však má stále v hlavě. "Ráda bych na to zapomněla. Ale to nejde. Na druhou stranu dobře vím, že můžu hrát už jenom lépe. Těším se, že to budu moci ukázat. Je to grandslam a to já miluju. Udělám vše proto, abych tady uspěla a už nezažila takové zklamání, jako v minulém roce," uzavírá česká tenistka.



Petra Kvitová pózuje s vítěznou trofejí na turnaji v Sydney
Petra Kvitová pózuje s vítěznou trofejí na turnaji v Sydney

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud