Jan Jaroch
6. února 2024 • 17:51

Zdravý? Nemocný? Djokovičův kouč odhalil záhadu australského krachu

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuhájil své panství, po šesti letech a třiatřiceti zápasech padl Novak Djokovič při Australian Open. A už na úsvitu sezony 2024 se rojí spekulace: tohle je začátek jeho konce. Semifinálové fiasko s pozdějším šampionem Jannikem Sinnerem (1:6, 2:6, 7:6, 3:6) přičetla srbská média zákulisním zprávám, že krátce před zápasem Djokovič onemocněl a na kurt šel s teplotou. Jeho chorvatský trenér Goran Ivaniševič však tyto zprávy popřel.



„Nic mu nebylo, Nole byl zdravý. Prostě mu zápas nevyšel. I jemu se to může stát, také je jen člověk z masa a kostí,“ vysvětlil wimbledonský šampion v rozhovoru pro Sportske Novosti.

Djokovič v utkání se Sinnerem vyrobil 54 nevynucených chyb, dvakrát tolik co soupeř. A po zápase nešetřil sebekritikou. „Byl jsem v šoku, jak špatně jsem hrál. Jeden z mých nejhorších grandslamových zápasů, ne-li vůbec nejhorší…,“ pravila světová jednička.

Djokovič zahájil novou sezonu bilancí 7:2, kromě Sinnera ho již na United Cupu dokázal zdolat Australan Alex De Minaur. Po porážce si Srb stěžoval na bolest zápěstí, v Melbourne o ní ale již nehovořil.

Po celý úvodní grandslam sezony působil Djokovič naprosto necharakteristicky zranitelně, už cestou do semifinále poztrácel tři sety a musel podstoupit těžké souboje.

„Věděli jsme, že dřív nebo později musí prohrát. Jen škoda, že se to seběhlo takhle. Jenže pokud proti Sinnerovi nejste stoprocentní, nemáte šanci. A prohrát s ním můžete, i když jste stoprocentní. Celé Australian Open prostě neprobíhalo pro Novaka od prvního zápasu správně. Musíme to hodit za hlavu, žádná tragédie,“ uzavřel Ivaniševič s tím, že stále není jasné, kdy se čtyřiadvacetinásobný grandslamový šampion představí na kurtech příště.

Ještě v Melbourne pro srbská média šestatřicetiletý Djokovič zdůraznil, že si dal osobní závazek a do letošní sezony ještě napře všechny své síly s tím, že prioritou jsou grandslamy a olympiáda, odkud mu stále chybí singlové zlato. „Uvidíme, jestli se na tom něco nezmění. V téhle fázi mého života a kariéry jsou překvapivé zprávy očekávatelnější než před dvaceti lety,“ dodal pak.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud