Jan Jaroch
22. dubna 2017 • 21:55

Pitomé běhny! Nastase řádil, rozbrečel soupeřku a museli ho vyvést

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší britská tenistka v slzách, dočasně přerušený zápas a skandál, o jakém se bude dlouho vyprávět. Rumunský fedcupový kapitán Ilie Nastase i v sedmdesáti letech předvedl, že se od svých nejslavnějších časů, kdy patřil s Johnem McEnroem k největším potížistům dvorců, nezměnil.



Ospalou atmosféru v Constantě na pobřeží Černého moře rozčeřil výstupy, na které se bude dlouho vzpomínat. Šaráda vypukla již den před zápasem, když se Nastase neuctivě vyjadřoval o těhotné Sereně Williamsové, za což ho začala vyšetřovat Mezinárodní tenisová federace (ITF) - více o výrocích Nastase o barvě dítěte Sereny Williamsové čtěte ZDE ».

Rumunský kapitán se projevoval v den losu i vůči svému protějšku – britské kapitánce a bývalé tenistce Anne Keothavongové. Nejprve se jí vyptával na číslo pokoje, a když pózovali při tradiční fotografii po losu, prohodil. „Vidíš, pořád nás to k sobě přitahuje.“

Rumunský neurvalec Ilie Nastase rozbrečel britskou tenitku Johannu Kontaovou
Rumunský neurvalec Ilie Nastase rozbrečel britskou tenitku Johannu Kontaovou

Co bylo nejprve trapně chlapáckým laškováním bývalého playboye v důchodcovských letech, přerostlo ve skutečné nechutnosti během samotného zápasu. Simona Halepová dala domácím vedoucí bod, její kapitán se následně dostal do ráže, když se během druhého mače snažil sudí na umpiru utišit halasící dav.

„S čím máš sakra problém. Tohle není zas… opera,“ začal se s ní hádat dvojnásobný grandslamový šampion a bývalý světový hráč číslo jedna. Na diváky si však stěžovala i britská kapitánka stejně jako hostující jednička Johanna Kontaová, která v té chvíli vedla nad Soranou Cirsteaovou 6:2, 1:2. Nastase je za to počastoval výrazem „fucking bitches“, jehož velmi diplomatický překlad může být „pitomé běhny“.

Ve slunečních brýlích a černé péřové vestě bouřil ještě chvíli na dvorci, než byl supervizorem ITF vyloučený ze zápasu. A jelikož se neuklidnil, musel být vyvedený i z tenisového stadionu a zbavený funkce pro tento víkend. Kontaová se po jeho výstupu rozplakala a okamžitě přišla o podání.

Duel byl na nějaký čas přerušen a tenistky odešly z kurtu. K rozvášněnému rumunskému davu musela promlouvat domácí hvězda Simona Halepová, aby ho uklidnila. Duel, jenž mohl být kontumován ve prospěch Britek, nakonec Kontaová ovládla jasně 6:2, 6:3.

Nastase se stal kapitánem rumunských tenistek před touto sezonou, v týmových soutěžích si sám odehrál své. Se 109 vyhranými duely v Davis Cupu je druhým nejúspěšnějším hráčem všech dob. To však sotva bude pro „Nastyho“ polehčující okolností.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud