14. dubna 2018 • 12:15

Sinaková doplnila nominaci tenistek na semifinále Fed Cupu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kateřina Siniaková doplnila nominaci tenistek na semifinále Fed Cupu v Německu. Kapitán Petr Pála oznámil zařazení čtyřiapadesáté hráčky světového žebříčku dnes na sociálních sítích týmu, v kterém už jsou Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Barbora Strýcová. Zápas se bude hrát na antuce ve Stuttgartu o příštím víkendu.



"Jsem moc rád, že Katka jede, i když musela odhlásit kvalifikaci na turnaj WTA ve Stuttgartu," uvedl Pála na facebooku českého družstva.

Češky odjedou v pondělí do Německa v aktuálně nejsilnějším možném složení. "Což je dobře, protože nás čeká opravdu náročné semifinále. S touto sestavou mám na výběr čtyři varianty singla a tři do debla," řekl spokojený Pála.

I německý kapitán Jens Gerlach má k dispozici nejsilnější sestavu. Na dvouhry budou připravené Julia Görgesová a bývalá světová jednička Angelique Kerberová, doplňují je Tatjana Mariaová a deblistka Anna-Lena Grönefeldová.

Tenistky vyhrály sedm z dosavadních osmi zápasů s Německem. Soupeř uspěl jen v roce 1987, kdy měl v týmu Steffi Grafovou. Ve Stuttgartu se oba celky utkaly v únoru 2012 a ve čtvrtfinále na tvrdém povrchu Češky vyhrály. Posledním vzájemným duelem bylo před čtyřmi lety finále v Praze, kde Pálovy svěřenkyně zvítězily 3:1.

V případě výhry a postupu do finále je jisté, že by si Češky v listopadu proti Francii, či USA zahrály o titul před českými fanoušky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud