12. listopadu 2022 • 22:36

BJK Cup: Česko - Švýcarsko 0:2. Plíšková bojovala, ale finále je pryč

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky své sympatické tažení Billie Jean King Cupem až do finále nedotáhly, po skalpu Američanek a postupu ze skupiny prohrály v semifinále se Švýcarkami obě dvouhry a končí. Karolína Muchová nestačila na Viktoriji Golubicovou (4:6 a 4:6), Karolína Plíšková pak v souboji týmových jedniček prohrála s Belindovou Bencicovou 2:6 a 6:7 (6). Závěrečná čtyřhra už se nehrála, vítězný tým se o pohár utká s Australankami, které ve čtyřhře udolaly Velkou Británii.



Češky nenavázaly na předchozí výhry nad Polskem a USA ze základní skupiny D. Se Švýcarkami vypadly v Poháru Billie Jean Kingové podruhé za sebou. Vloni neuspěly v Praze, kde prohrály 1:2.

Švýcarky před rokem nestačily až v rozhodujícím duelu na Rusko. V nedělním finále soutěže známé dříve jako Fed Cup narazí na Austrálii, která zdolala Velkou Británii 2:1 a probojovala se do finále po třech letech. Australanky mohou triumfovat poosmé v historii a poprvé po 48 letech.

Muchová nezačala duel s Golubicovou dobře. Po dvou ztracených servisech prohrávala 0:3. Podařilo se jí sice snížit, za stavu 3:4 ale nevyužila dva brejkboly a Švýcarka set dopodávala.

V úvodu druhé sady se oběma hráčkám nedařilo držet podání. Muchová dvakrát smazala manko brejku, po třetím ztraceném servisu se jí to už ale nepovedlo. Golubicová odskočila do vedení 5:3 a duel za hodinu a 33 minut zakončila při svém podání. Češka doplatila na 24 nevynucených chyb a nenavázala na zářijové vítězství nad švýcarskou hráčkou z turnaje v Tallinnu.

„Byl to těžký zápas. Musím soupeřku pochválit, hrála velmi dobře. Dostávala mě do těžkých pozic. Byla jsem trochu stažená, musela jsem to ze sebe setřást. Udělala jsem nějaké chyby, ale ona mi k nim hodně pomohla. Hrála dobře, já tak dobrá nebyla,“ řekla Muchová na tiskové konferenci.

Ani Plíšková neměla dobrý začátek. Proti Bencicové přišla v první sadě třikrát o servis a Švýcarka mohla za 31 minut oslavně zatnout pěst po zisku první sady. Plíšková jí k tomu pomohla 18 nevynucenými chybami.

Rodačka z Loun však duel nevzdala. Hned v úvodu druhého setu vzala Bencicové servis a díky zlepšenému podání měla za stavu 5:3 setbol. Nedokázala jej však proměnit a Švýcarka dotáhla sadu do zkrácené hry. V ní uspěla v napínavé koncovce 8:6 a mohla s týmem slavit postup. Plíškové nepomohlo ani sedm es.

Česko - Švýcarsko 0:2

Vstoupit do diskuse
5
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud