24. října 2012 • 10:18

Lístky na finále Davis Cupu mizí: Šílené nákupy v noci i vztek fanoušků

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlostí blesku mizí lístky na finále Davisova poháru. Fanoušky prestižní tenisová bitva českých tenistů s obhájci trofeje Španěly láká, nejlevnější vstupenky byly podle prvních informací už během noci během pár hodin vyprodány. Vše tedy provází šílenství fanoušků a také vztek. Mnozí příznivci si na sociálních sítích totiž stěžovali, že nejdražší lístky do prvního patra O2 Areny nebyly k dispozici vůbec, i když si je chtěli koupit hned během noci.



Prodej začal ve čtvrt na dvě v noci na terminálech Sazky, v internetové distribuci budou lístky k dostání až ve čtyři hodiny odpoledne na portálu www.sazkaticket.cz. Mnozí fandové ale budou mít už nejspíš smůlu.

Balíčky vstupenek jsou ve čtyřech kategoriích, na jednotlivé dny se neprodávají. V prvním patře stojí 7992 korun, ve čtvrtém vyjdou na 1992, 2991 a 3990 korun. Zápas o slavnou salátovou mísu se uskuteční v pražské O2 Areně od 16. do 18. listopadu.

Zhruba desítka lidí čekala po jedné hodině v noci na zahájení prodeje lístků u terminálu na čerpací stanici v Praze Řepích. Všechny nejlevnější vstupenky za necelé dva tisíce korun byly zarezervovány během deseti minut a řada zájemců se tak musela spokojit s dražšími lístky.

U jiného terminálu na nedaleké benzinové pumpě fronta nebyla. Jediný mladík, co zde stál, ale koupil dohromady deset vstupenek za asi 25 tisíc korun.

Nejlevnější lístky bylo možné znovu získat zhruba 20 minut po zahájení prodeje. Šlo však o ojedinělé vstupenky, které se objevily opět v prodeji, když jiný zájemce nestihl během patnáctiminutové rezervace lístek zakoupit.

Fanoušci si poté v diskusi na profilu českého daviscupového týmu na sociální síti Facebook stěžovali, že hned po zahájení prodeje chyběly lístky do spodního patra.

„Na benzinku jsem běžel, byl jsem tam přesně v 1:15, ale už v tu chvíli byly lístky do jedenácté řady. Lístky za 8k (7992 korun) už nebyly vůbec. Výsledkem je, že mám po pětačtyřicetiminutovém čekání ve frontě tři lístky za dvojku a každý na jiný místo,“ napsal uživatel s přezdívkou Vamos Homolka.

„Stejná zkušenost, v 1:15 k dispozici pouze 4. sektor,“ dodala Eliška Smržová.

Podle další diskutérky Jitky Šlajchrtové se zase v 5:00 ráno obsluze na nejmenovaném terminálu nepodařilo vůbec připojit. „Je to výsměch pro všechny fanoušky dávat rezervaci přes internet od 16 hodin,“ napsala.

„Ve 4:33 cenová kategorie 2000 korun vyprodaná,“ hlásil Václav Dušek, který nakupoval u prvního otevřeného tabáku v Plzni.

Pražská O2 Arena bude během 14 dnů hostit dvě finále tenisových soutěží družstev. Od 3. do 4. listopadu budou bojovat o obhajobu titulu ve Fed Cupu české hráčky proti Srbsku. Na jejich zápas byly vstupenky rozebrány během jednoho dne.

Čeští fanoušci touží polístcích na finále Davis Cupu, vstupenky na bitvu se Španělskem rychle mizí
Čeští fanoušci touží polístcích na finále Davis Cupu, vstupenky na bitvu se Španělskem rychle mizí

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud