Pavel Novotný
18. října 2012 • 06:20

Rafa už Davis Cup zabalil?! Chystám se na Australian Open, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude, nebo nebude muset čelit družina Jaroslava Navrátila ve finále Davisova poháru Rafaelu Nadalovi? Tato otázka se českým a španělským fanoušků vrací na mysl znovu a znovu. Teď se však zdá být rozhodnuto. "Chci být stoprocentně připraven na Australian Open na začátku příštího roku," dává téměř jasnou odpověď Rafa.



S Nadalem v sestavě by se Španělé rázem stali obrovským favoritem pražského finálového mače. Český soubor by těžko mohl čelit obrovské Nadalově kvalitě doplněné o skvěle hrajícího Davida Ferrera.

Bez něj se však Berdychovi a spol. brána k vysněné salátové míse výrazně pootvírá.

"Můj hlavní cíl je být připraven na Austalian Open. Samozřejmě, že bych rád hrál finále Davisova poháru, ale je třeba vidět, jak bych byl fyzicky a výkonnostně připraven," pohlíží na své šance realisticky jedenáctinásobný grandslamový vítěz.

Na okruhu se španělský démon neobjevil od šokující porážky ve druhém kole Wimbledonu od Lukáše Rosola a zjevně si na jeho comeback budou muset diváci ještě nějaký ten čas počkat.

Nadal stále bojuje se zraněnými kolenyFoto EPA


"Je třeba si položit otázku, jestli mám vůbec právo bojovat o účast v týmu. Kluci se na finále připravují tak dlouho a já už řadu měsíců kvůli kolenům nahraju. Ale pokud bych byl schopen stát, bylo by to případně na kapitánovi, zda mě do týmu nominuje," pokračuje rodák z Mallorky.



Nadal však rozhodně sebedůvěru neztrácí. "Věřím, že se mi podaří vrátit se na místo světové jedničky. A začít s útokem chci hned na Australian Open, tam chci být už zcela připravený," uzavírá antukový šampion.

Nadala ve čtvrtfinále trápilo zranění
Nadala ve čtvrtfinále trápilo zranění


Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud