17. listopadu 2012 • 08:17

Berdycha neporazil, ale aspoň unavil. Jsem spokojený, říkal Almagro

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátém setu ze všech sil dotahoval a vzpíral se porážce, která přišla. Španělský tenista Nicolas Almagro sice nedokázal přidat ve finále Davisova poháru druhý bod a Tomáši Berdychovi v páteční noční dvouhře podlehl, s jedním však mohl být spokojený: českou jedničku aspoň utahal. Z Berdycha, který dnes nastoupí do čtyřhry a zítra bude čelit v možná rozhodujícím utkání Davidu Ferrerovi, vysál Almagro za čtyři hodiny boje hodně sil.



I vzhledem k tomu, že jeho tým už vedl 1:0, přijal Almagro porážku s Berdychem vcelku v klidu. Odvedl slušnou práci, kterou možná nadělal pár nových vrásek na čele českého kapitána Jaroslava Navrátila, a přinutil Berdycha běhat po kurtu skoro do půlnoci.

Sám Berdych potvrdil, že se cítí unavený a není si jistý, za jak dlouho po takovém boji se mu podaří usnout. „Připadá mi, jako kdyby bylo šest hodin odpoledne. Jakmile budu cítit, že se mi chce spát, všeho nechám a půjdu, jinak bych taky mohl usnout nad ránem. A spánek je potřeba,“ vylíčil Berdych. Od konce jeho pátečních povinností v aréně do začátku čtyřhry ho dělilo nějakých třináct hodin.

Podívejte se, co říkal Tomáš Berdych po vyhraném boji s Almagrem
Video se připravuje ...

To Almagro bude mít sobotní program o hodně volnější, kromě tréninku se chystá jen fandit svým parťákům při deblu.

„Řekl jsem už ve čtvrtek, že když mě kapitán vybral, pokusím se odvést co nejlepší výkon. Se svým příspěvkem jsem spokojen. Nevím, jak se Berdych cítí, ale já se cítím skvěle a těším se na trochu odpočinku. Uvidíme, co se stane dál, v sobotu a v neděli,“ vykládal Almagro.

Vítězi přiznal velice dobrý výkon. Ocenil jeho agresívní hru na konci pátého setu, kdy byl Berdych neustále o krok napřed.

„Já jsem měl svoje šance na brejk na začátku pátého setu. On hrál velice dobře a je vítěz, to je celé,“ podotkl.

Vítězná pusa pro hrdinu! Berdychova přítelkyně Ester mu gratuluje k vydřenému vítězství nad Almagrem
Vítězná pusa pro hrdinu! Berdychova přítelkyně Ester mu gratuluje k vydřenému vítězství nad Almagrem

Zahraniční novináři se však ještě vrátili k tématu případné únavy českých hráčů, kteří se chystají celý víkend zvládnout jen ve dvou mužích, a to už Almagro reagoval trochu podrážděně. Když dostal dotaz na fyzičku Štěpánka s Berdychem i španělský kapitán Alex Corretja, Almagro vyvrátil oči v sloup a zakroutil hlavou.

„Momentálně je to 1:1. V sobotu věřím, že budou oba hrát a my budeme pokračovat v naší práci. Jestli bude jejich únava naší výhodou, na to si musíte počkat do neděle,“ dodal Corretja.

Co říkali na daviscupové drama fanoušci v O2 Areně?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud