19. listopadu 2012 • 17:10

Kapitán Španělů se brání kritice: Almagra bych nasadil znovu

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odmítá, že by udělal špatný tah. Španělský daviscupový kapitán Alex Corretja po finálové porážce hájil fakt, že proti českému výběru vsadil Nicolase Almagra. Dvojka týmu prohrála obě dvouhry, včetně rozhodujícího duelu. Právě přes něj se čeští tenisté propracovali k velkému triumfu.



Finále Davis Cupu je ve Španělsku málo. Země, která vyhrála tři z pěti posledních ročníků, proto po prohře v rozhodující bitvě řeší, co bylo špatně.

Nehrající kapitán Alex Corretja, který je ve funkci první rok, musí vysvětlovat zejména to, proč dal důvěru Nicolasi Almagrovi. Týmová dvojka prohrála své duely s Tomášem Berdychem i Radkem Štěpánkem, díky čemuž Češi po 32 letech získali „salátovou mísu“.

Španělští experti se ptají, proč nedostal přednost zkušený Feliciano Lopéz, jehož tvrdý servis by mohl na rychlém povrchu v O2 Areně dělat Čechům větší problémy než hra antukového specialisty Almagra.

Sám Lopéz navíc uvedl, že ho překvapilo, když ho kouč nenominoval po bok jedničky Davida Ferrera, který oba singly vyhrál s přehledem bez ztráty setu.

„Nepochybuji o tom, že jsem se rozhodl správně. Kdyby se situace opakovala zítra, dal bych šanci opět stejným čtyřem hráčům,“ podržel Corretja jedenáctého hráče žebříčku.

Radek Štěpánek ve vítězné euforii skáče přes síť, smutně ho sleduje poražený Španěl Almagro
Radek Štěpánek ve vítězné euforii skáče přes síť, smutně ho sleduje poražený Španěl Almagro

„Myslím, že jsem neudělal chybu, rozhodně jsme neprohráli kvůli tomu, že šel na kurt Nico. Po jeho výkonu v pátečním duelu s Berdychem jsem věřil tomu, že může jít do rozhodující bitvy. Kdo může říct, že by někdo jiný hrál lépe? Nikdo,“ dodal pro rádio Cadena Ser s tím, že šlo o nejlepší variantu v době, kdy nemohl počítat se zraněnou hvězdou Rafaelem Nadalem.

Lopéz, jemuž patří na žebříčku ATP 40. místo, rozhodnutí respektoval, ale nechápal. „Alex je tu od toho, aby v těchto situacích dělal důležitá rozhodnutí, ale po technické stránce jsem to nepochopil. Myslel jsem, že půjdu hrát, protože povrch mi seděl skvěle,“ tvrdil náhradník.

Corretja hodlá i nadále udržovat široký španělský tým, kde bude boj o místo. Jistotu bude mít v případě návratu na kurty logicky jen Nadal, jenž prohrál pouze jeden z 21 zápasů v Davis Cupu, kromě Ferrera, Almagra a Lopéze se přidá i Fernando Verdasco. Čtyřhru pak obstarají vítězové Turnaje mistrů Lopez s Granollersem.

„S Nadalem budeme opět jasní favorité, zvláště doma na antuce,“ dodal Corretja.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud