Jan Jaroch
2. března 2016 • 19:05

Berdycha neporazíme! Němci zkouší psychologický boj

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z HANNOVERU | Jako podezřele uctiví hostitelé se jeví němečtí tenisté před úvodním kolem Davis Cupu v Hannoveru. Až příliš ochotně se sklání před silou světové sedmičky Tomáše Berdycha, jenž je podle nich k neporažení. „Musíme se soustředit na zápas s českou dvojkou a čtyřhru,“ prohlásil Philipp Kohlschreiber. „V zápasech s Berdychem jsme outsidery.“



Daviscupový týden je plný diplomatických frází a vyzdvihování kvality soupeře, takhle nebývale razantní prohlášení však může být léčkou. A čeští tenisté jsou příliš ostřílení na to, aby si to neuvědomovali.

„Myslím, že to je od nich psychologická válka. Říct, že přes Berdycha neudělají bod, když je Kohlschreiber třicátý hráč světa a mladý Zverev hrál s Tomášem nedávno 5:7 ve třetím setu, není přeci vůbec na místě,“ podivoval se český kapitán Jaroslav Navrátil.

Pointa německého defétismu je zřejmá. Sejmout ze svých hráčů tlak před duely s Berdychem, což se zvlášť osmnáctiletému Alexandru Zverevovi, jehož čeká debut v Davis Cupu, může v pátek hodit. Z německé strany se navíc musí počítat se vším, když mají v týmu za poradce ostříleného Nikiho Piliče, šestasedmdesátiletého lišáka známého zákulisními tahy.

To si ale dobře uvědomují i Češi. A především ten, o kterého jde nejvíc. „Jejich prohlášení nestuduji a neřeším. Na jednu stranu je příjemný, když o vás soupeř řekne, že pro něj představujete takové zlo, že s body nepočítají. Na druhou stranu to jsou jen řeči, které nejsou podstatné. Člověk se bude muset probít k tomu, aby si body sám urval,“ prohlásil Berdych, jehož nepochybně čeká šichta po celé tři dny víkendu. A rád by nakonec dostál německým předpovědím. „Tomáš je v dobré formě a věřím, že udělá dva a půl bodu,“ prohlásil kapitán Navrátil. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud