Květoslav Šimek
15. července 2016 • 09:48

Tenisty otřásla tragédie, daviscupový duel s Francií se ale hrát bude

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šílený teroristický čin ve francouzském Nice, při kterém zemřelo 84 lidí, otřásl i sportovci. Francouzští tenisté jsou aktuálně v Třinci na čtvrtfinále Davis Cupu, šéfové tenisové asociace s organizátory hned zrána situaci řešili. I přes šok a otřes se v Třinci hrát bude. První zápas mezi Lukášem Rosolem a Jo-Wilfriedem Tsongou začíná podle programu ve 14 hodin, pořadatelé ještě navýší už tak pečlivá bezpečnostní opatření.



Tragédie se stala ze čtvrtku na pátek v Nice. Řidič kamionu vjel do davu na promenádě, kde v tu chvíli stovky lidí slavily státní svátek Den Bastily. Svědci popisují, že na místě propukla absolutní panika a chaos. Francouzský prezident François Hollande navrhnul, aby se v zemi prodloužil výjimečný stav o další tři měsíce.

"Jsme ve spojení s francouzským týmem, mezinárodní tenisovou federací a prezident tenisového svazu Ivo Kaderka je i v kontaktu s ministerstvem vnitra," líčí mluvčí českého týmu Karel Tejkal. "Že by se zápas zrušil, to z francouzské strany nepadlo. Řeší se teď způsob, jak uctít památku obětí tohoto strašného činu."

K němu se na Twitteru vyjádřil i Tsonga. "Několik hodin před začátkem Davis Cupu, jsou všechny mé myšlenky s oběťmi a rodinami této tragédie."

Je jasné, že šokující teror otřásl francouzskými i českými tenisty. Vždyť třeba Gilles Simon, který je pátým hráčem francouzské sestavy, se v Nice narodil. Přesto se hrát bude. Podle všeho se začne pietní minutou ticha, tenisté nastoupí s černými páskami. Pořadatelé pochopitelně zvýší i bezpečnostní opatření a prohlídky. Žádají tedy diváky, aby přišli s dostatečným předstihem.

Start Davis Cupu provázela zvýšená bezpečnostní opatření
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud