Pavel Novotný
18. července 2016 • 04:57

Kde byli diváci? Rosola a spol. hnaly v Třinci vpřed prořídlé tribuny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těšili se na fantastickou atmosféru vyprodaného hlediště třinecké Werk Areny. To první se českým tenistům splnilo, druhé přání však zůstalo nevyslyšeno. Tým pod vedením nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila hnaly do čtvrtfinálového boje Davisova poháru s Francií (1:3) prořídlé ochozy moderní haly.



Pražská O2 Arena, brněnské Rondo či vítkovická ČEZ Arena. Tady všude se čeští tenisté a tenistky dočkali v minulosti ať už v rámci Davis Cupu či fedcupových bojů vyprodaných tribun a parádní kulisy.  To samé se čekalo i v moderním stánku třineckých hokejistů.

Nová hala pro čtyři a půl tisíce fanoušků však měla do plné kapacity daleko. Už na páteční duel Lukáše Rosola s Jo-Wilfriedem Tsongou zbyla v hledišti řada volných míst a to přes ujišťování pořadatelů, že bude po všechny tři dny vyprodáno.  

A hned premiérový zápas v novém prostředí se českým tenistům povedl skvěle, když Lukáš Rosol porazil desátého hráče světa Jo-Wilfrieda Tsongu. "V hale byla neskutečná atmosféra a jsem moc rád, že vedeme 1:0,“ jásal po senzační výhře brněnský rodák.

Situace s fanoušky se však i přes překvapivý a pro českého fanouška pozitivní vývoj v sobotním deblu nezlepšila. Boj Radka Štěpánka a Lukáše Rosola se světovým párem číslo jedna Nicolasem Mahutem a Pierrem-Huguesem Herbertem opět sledovala rozpačitá kulisa.

I přesto vytvořili čeští příznivci domácímu páru skvělé prostředí a pětisetová bitva se odehrála ve výborné atmosféře, o kterou se velkou měrou postarali i hostující fanoušci.

"Sehráli jsme fantastické utkání proti nejlepšímu páru světa. Tohle asi nikdo nečekal, nechali jsem na kurtu všechno, ale bohužel jsme byli v elektrizující skvělé atmosféře o game kratší,“ ocenil i přes slabou návštěvu třinecké publikum Radek Štěpánek.

Smutný výsledek pro český tým a prohru 1:3 nevylepšil ani kvalitní výkon Jiřího Veselého v závěrečné nedělní dvouhře s Jo-Wilfriedem Tsongou. Fanoušci v Třinci prostě chyběli.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud