26. listopadu 2023 • 20:40

Euforie po 47 letech, Italové ovládli Davis Cup. Vítězný bod zařídil Sinner

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italští tenisté ve finále Davisova poháru porazili 2:0 Austrálii a soutěž ovládli po 47 letech. Rozhodující druhý bod jim dnes v Málaze zajistil Jannik Sinner, který zdolal 6:3 a 6:0 Alexe de Minaura.



První bod pro Itálii získal Matteo Arnaldi díky výhře 7:5, 2:6 a 6:4 nad Alexeiem Popyrinem. Dvaadvacetiletý Arnaldi byl v rozhodujícím setu pod tlakem, ale odvrátil osm brejkbolů a v desáté hře rozhodl.

Čtvrtý hráč světa Sinner poté bez větších potíží potvrdil roli favorita a navázal na semifinále se Srbskem. V něm si poradil se světovou Novakem Djokovičem, kterému podlehl v nedávném finále Turnaje mistrů.

De Minaurovi nedal dvaadvacetiletý Sinner šanci, ve druhém setu mu dokonce nadělil „kanára“ a za hodinu a 22 minut rozhodl o titulu. Pro Itálii je to druhý triumf v Davisově poháru při sedmé finálové účasti.

Austrálie, která ve čtvrtfinále vyřadila české tenisty, stejně jako loni finále nezvládla a promarnila šanci na 29. titul. Úspěšnější jsou v historii týmové soutěže jen Američané s 32 triumfy.

Závěrečný turnaj tenisového Davisova poháru v Málaze - finále:

Itálie - Austrálie 2:0

Arnaldi - Popyrin 7:5, 2:6, 6:4, Sinner - De Minaur 6:3, 6:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud