8. března 2010 • 17:32

Češi narazí v boji o semifinále na Chile

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Soupeřem českých tenistů v červencovém čtvrtfinále Davisova poháru bude Chile, které porazilo Izrael. Fernando González dnes v Coquimbu porazil ve třetí dvouhře Dudiho Selu 6:4, 6:4 a 6:3 a před závěrečným duelem zajistil Jihoameričanům nedostižné vedení 3:1.



Chile se v odloženém utkání ujalo v sobotních dvouhrách díky Nicolási Massuovi a Fernandu Gonzálezovi vedení 2:0. Izraeli ale v nedělní čtyřhře uchovala výhrou v pětisetové bitvě naději dvojice Andy Ram a Jonathan Erlich.

Zápas rozhodl González, závěrečný duel mezi Jorgem Aguilarem a Harelem Levym na výsledku nemůže nic změnit."Bude to dlouhý zájezd a určitě těžký soupeř," řekl dnes ČTK kapitán Jaroslav Navrátil o duelu s Chile.

"Příchodem Gonzáleze, který se vrátil do týmu, nás čeká velice těžké utkání, protože Chile doma moc neprohrává. Nicméně, na druhé kolo je to přijatelnější soupeř, který není zas tak těžký a neprůchodný," míní kapitán.

Davis Cup: Chile, to je Gonzalez a Upír >>>

Podle Tomáše Berdycha má český tým šanci uspět i v Chile. "Když to bude vycházet takhle a my si udržíme formu, tak pořád šance přes toho druhého hráče v Chile je," uvedl.

"Bude to nesmírně náročné s tím, že člověk bude muset letět na úplně druhý kout světa," upozornil.Čeští tenisté se s Chile v Davisově poháru zatím utkali jednou. V roce 1967 v prvním kole v Praze vyhráli 3:2. V létě se tým kapitána Navrátila představí na soupeřově půdě. I proto si Češi po postupu přes Belgii přáli spíš Izrael.

"Hráli bychom doma a nebylo by to tak komplikované. Do Chile nás čeká daleká cesta, nejkratší je z Madridu a trvá osmnáct hodin, z Německa třiadvacet. To bude velice náročné, ale nedá se nic dělat. Je to změna světadílu," řekl Navrátil.

Navíc se dá očekávat bouřlivá atmosféra v hledišti. "Publikum bude živější, lidé jsou tam horkokrevní. Ale byli jsem v Paraguayi, v Argentině a kluci už mají zkušenosti," uvedl kapitán.

Český tým vstoupí do zápasu s Chile s vyrovnanou bilancí. Berdych s Massuem na okruhu ATP dvakrát vyhrál a dvakrát prohrál. Gonzáleze pak dokázal třikrát porazit a čtyřikrát neuspěl.

Radek Štěpánek hrál s Massuem třikrát a jednou zvítězil, Gonzáleze ve čtyřech vzájemných duelech zdolal třikrát.

Ve zbývajících dvojicích na sebe narazí Rusko s Argentinou, obhájci Španělé se utkají s Francií a k vidění bude i balkánské derby mezi Chorvatskem a Srbskem.Zápas Chile s Izraelem nezačal jako ostatní duely v pátek kvůli problémům s dopravou po ničivém zemětřesení a celý program byl o den odložen.

Zemětřesení o síle 8,8 stupně Richterovy škály si minulou sobotu v Chile vyžádalo téměř 800 lidských životů.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud