23. dubna 2012 • 11:20

Soupeřky Češek pro finále: Rozhádané bývalé světové jedničky!

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

FED CUP | Jako drobky ze stolu sfoukly české tenistky v semifinále Fed Cupu žebříčkově nejlépe postavený tým Itálii a už teď se těší na finálový duel se Srbskem, který se odehraje 3. a 4. listopadu s největší pravděpodobností v pražské O2 Areně.



Jméno České republiky a především Ostravy bude nehrajícího kapitána Italek Corrada Baazzuttiho asi ještě hodně dlouho budit ze sna.

Nejdříve zde vedl do neúspěšné bitvy mužské svěřence; na Berdycha a spol. však borci z Apeninského poloostrova uhráli v Davis Cupu jediný bod.

A o nic lépe si nevedly ani jejich ženské protějšky. Schiavoneová a Erraniová mohly balit fidlátka již po třech zápasech, ve kterých neuhrály proti Kvitové se Šafářovou ani set. Češky tak budou mít po roce jedinečnou příležitost znovu zvednout nad hlavu cennou trofej.

Zkazit náladu se jim budou snažit právě tenistky Srbska, které v semifinále vyřadily oslabené Rusky hrající bez Šarapovovové i Zvonarevové. Shodou okolností, i mužské kolegy Srbek již stačili čeští tenisté poslat ze hry.

Srbská tenistka Ana Ivanovičová, jedna z nejhezčích hráček na okruhuFoto ČTK

Ve čtvrtfinálové bitvě vyřídili vítěze Davis Cupu z roku 2010 Berdych se Štěpánkem.

Srbský tým bojoval v O2 Areně bez světové jedničky Novaka Djokoviče, teď však budou mít jejich ženské kolegyně šanci k pomstě.

Dvě bývalé vládkyně

Proti Kvitové a spol. vyrazí tenistky, které svého času vládly světu. Ana Ivanovičová a Jelena Jankovičová dobře znají pocit, jaké je to být světovou jedničkou. Obě ale také poznaly, jak lehce se z trůnu padá.

Půvabná Ivanovičová je v současné době patnáctou hráčkou světa, její krajanka ještě o tři příčky níže. Kolegyně Djokoviče však budou mít v Praze velmi těžkou pozici.

Rozjeté Češky budou mít kromě publika a výběru povrchu na své straně i další nezanedbatelnou skutečnost.

Na rozdíl až od téměř idylických vztahů v týmu kapitána Petra Pály panují mezi bývalými královnami tenisu Jankovičovou a Ivanovičovou vztahy mírně řečeno napjaté.

Obě hráčky se bližšímu vzájemnému kontaktu vybíhají, své vzájemné "sympatie" před novináři i veřejností jen obtížně skrývají.

Bude právě tento fakt hrát ve finálovém souboji rozhodující roli?

Soupeřky Češek pro finále: Rozhádané bývalé světové jedničky!
Soupeřky Češek pro finále: Rozhádané bývalé světové jedničky!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud