14. června 2021 • 21:42

Finále Fed Cupu by se mohlo hrát v Praze. Kaderka jedná, Krejčíková je pro

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové, tedy někdejšího Fed Cupu, by se mohl přesunout do Prahy. Šéf Českého tenisového svazu Ivo Kaderka v pondělí uvedl, že o tom jedná s vedením Mezinárodní tenisové federace (ITF). Jasno by mělo být do konce června.



Závěrečný turnaj ženské soutěže se měl konat v Budapešti, ale loni byl zrušen a letos byl kvůli koronavirové situaci odložen. Maďarská metropole se pořádání akce v květnu vzdala.

„Velmi seriózně a vážně jednáme s ITF a jsme před rozhodnutím. Musíme do konce června oznámit, jestli Praha převezme pořádání z Budapešti,“ řekl Kaderka při pondělním příletu vítězky dvouhry a čtyřhry na Roland Garros Barbory Krejčíkové do Prahy.

Kromě českého týmu mají ve finále startovat i Austrálie, Bělorusko, Belgie, Francie, Německo, Maďarsko, Rusko, Slovensko, Španělsko, Švýcarsko a USA.

„Byla by pohádka, kdyby se světové finále odehrálo v Praze. Volal jsem Báře (Krejčíkové) a ptal se: Chceš Fed Cup v Praze? Řekla, že ano. Není to nereálné, už několik týdnů jednám se šéfem ITF,“ řekl Kaderka, který se s Davem Haggertym potkal i na Roland Garros.

Nová česká hvězda Krejčíková měla z možného finále Fed Cupu v Česku radost. „Bylo by to nádherné. Byla bych ráda, kdyby se to stalo,“ řekla a vzpomínala, jak v roce 2018 v O2 areně získala její deblová parťačka Kateřina Siniaková rozhodující bod ve finále proti Američankám. „To byl neskutečný zážitek, jak nás lidi podporovali a jaká byla atmosféra,“ řekla Krejčíková.

Pokud by vydržela v současné formě až do podzimu, mohla by být za hrdinku třeba Krejčíková. „Byla by obrovská čest reprezentovat a vyhrát poslední bod. Byl by to taky splněný sen, být lídrem českého týmu, ale teď v té situaci nejsem a uvidíme, jak to vyvine,“ uvedla Krejčíková.

Finálový turnaj by se mohl podle Kaderky hrát 44. týden v roce, tedy od 1. listopadu.

Fed Cup byl na Pohár Billie Jean Kingové přejmenován loni na počest dvanáctinásobné grandslamové vítězky a bojovnice za rovnost pohlaví a sociální spravedlnost. Zvýšily se také finanční odměny pro účastníky finálového turnaje na 18 milionů dolarů.

České tenistky jsou v soutěži nejúspěšnějším týmem poslední dekády, od roku 2011 získaly šest ze svých jedenácti trofejí. Pět zbývajících titulů vybojovalo ještě Československo. Naposledy získaly stříbrný pohár po finále v Praze v roce 2018.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud