Petr Adam
19. září 2017 • 18:50

Nahlédněte do tenisového jeviště pro Laver Cup v Praze! Černá je krásná

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při Laver Cupu se sejde v Praze nejen mimořádná tenisová společnost. Fanoušci také uvidí soupeřit špičkové hráče na výjimečném kurtu. „Hodně tvrdě jsme pracovali, abychom vytvořili nejčernější kurt, jaký kdy existoval,“ představil ho šéf Laver Cupu Steve Zacks.



To, co uvidí od pátku zaplněná O2 arena, je výsledkem velké alchymie. Než kurt dorazil do Česka, ladil se během tří testování v Austrálii a Německu. „Také jsme na něm nechali hrát přímo profesionální hráče a museli jsme se ujistit, jak bude vypadat v televizi,“ prozradil Zacks.

Během úterního podvečera bylo vidět, jak probíhají poslední dokončovací práce. Většina dělníků po povrchu našlapovala pouze v ponožkách, na částech dvorce byly rozloženy bílé plochy, na nichž se zkoušely různé světelné efekty, které by měly přinést tenisovým fanouškům na jiných turnajích nevídanou show.

Netradiční barvu by měli ocenit také hráči. „Mohou vidět lajny velmi jasně. Co jsem slyšel, tak se jim to líbí,“ prohlásil Zack. Tvrdý povrch položený na kurtu je středně tvrdý. „Chtěli jsme tím být přívětiví pro všechny hráče,“ podotkl šéf Laver Cupu.

GALERIE: Podívejte se do útrob O2 Areny

Tenisový svátek začíná již v pátek
Tenisový svátek začíná již v pátek

V O2 areně vznikla unikátní konstrukce také kolem samotného kurtu. Obepíná ho velká digitální zeď, na níž se budou promítat opakované záběry i průběžné skóre. Za základní čárou vyrostla do výšky dvou metrů.

Výjimečná je také konstrukce laviček pro oba týmy, diváci tak budou mít dobrý výhled na hráče, kteří budou fandit svým týmovým parťákům. Speciální je také konstrukce hlediště.

Nové tribuny se objevily v rozích, odkud by měli mít diváci dosud výhled na soupeření Federera, Nadala a spol. proti týmu zbytku světa, který nebyl dosud k dispozici. „Budeme mít kapacitu téměř 17 tisíc diváků, tolik míst tu na tenisové akci nikdo nebylo,“ potěšilo generálního ředitele O2 areny Roberta Schaffera.

Vstupenky jsou ještě k mání. Kdo se nedostane přímo do centra dění, má šanci vidět tenisové hvězdy od čtvrtka při tréninku v prosklené hale, která vyrostla hned u O2 areny.  I tam je položený černý kurt, vstup do fanzóny je zdarma.

Rod Laver je v Praze! Dostal set korespondenčních lístků se svojí podobiznou
Video se připravuje ...

Přípravy na Laver Cup v O2 aréně vrcholí
Video se připravuje ...

Rivalita s Nadalem jde při Laver Cupu stranou, budu mu naplno fandit, říká Federer
Video se připravuje ...

Tomáš Berdych zve na Laver Cup. Je na co se těšit, hlásí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud