21. září 2017 • 13:27

Laver Cup zná první zápasy. Berdych začne ve čtyřhře s Nadalem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obsazení utkání prvního dne Laver Cupu v Praze je už známé. Kapitáni výběru Evropy a výběru Světa odhalili hráče, kteří půjdou do úvodních tří dvouher a závěrečné čtyřhry. V té se představí český tenista Tomáš Berdych spolu se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem. Roger Federer se na kurtu v O2 areně zahajovací den neukáže.



Chorvat Marin Čilič a Američan Frances Tiafoe rozehrají v pátek od 13:00 v pražské O2 areně premiérový ročník tenisového Laver Cupu, souboj Evropy se zbytkem světa. Ve druhé dvouhře úvodního hracího dne se střetnou Rakušan Dominic Thiem a Američan John Isner. Odpolední program od 19:00 zahájí dvouhra mladíků, Němce Alexandra Zvereva s kanadským talentem Denisem Shapovalovem.

Na základě pátečních nominací je jasné, že v sobotních dvouhrách nastoupí Nadal , Berdych a Švýcar Roger Federer a za výběr světa Američan Sam Querrey, Sock a Kyrgios. Kdo s kým bude hrát, to bude jasné až v sobotu dopoledne.

"Rádi Evropě přistřihneme křídla," řekl Američan John McEnroe, kapitán výběru světa, před oznámením nominací na první hrací den. Poté s lodivodem Evropy Björnem Borgem ťukli na tablet a na obrazovce se objevila první dvojice. "Zatím jde všechno v pohodě a doufám, že dobrá nálada bude i v neděli," řekl Švéd.

"Je to neuvěřitelné," radoval se devatenáctiletý Tiafoe, náhradník za Argentince Juana Martína del Potra, že soutěž rozehraje.

Federer: V pátek budu velký fanoušek

Thiem se pak bude muset vypořádat s podáním Isnera. "Umí hrát na servismany, bude to zajímavý zápas," očekával Borg. Čtvrtý hráč světa Zverev zkusí stejně jako letos v Kanadě porazit Shapovalova (51. ATP). "Jsem připraven na odvetu," řekl Kanaďan. "Bude to zábava a doufám, že zase vyhraju," uvedl Zverev.

Pro české fanoušky bude vzrušující první debl soutěže s Nadalem a Berdychem na dvorci. "Snad budeme mít podporu diváků, když hraju s Tomášem. Doufám, že budeme hrát dobře a těším se na dobrý zápas," řekl Nadal.

V prvním dnu se tak nedostane na dvorec zakladatel Laver Cupu a vítěz devatenácti grandslamů Federer. "To není problém, že budu první den na lavičce. Máme skvělý tým a je skvělé vidět všechny hráče. Páteční rozpis vypadá úžasně, nemůžu se dočkat soboty, teď budu velký fanoušek," prohlásil Švýcar.

K výhře je potřeba získat třináct bodů. Pokud bude po devíti dvouhrách a třech čtyřhrách nerozhodný stav 12:12, o vítězi rozhodne dodatečná čtyřhra.

Páteční utkání Laver Cupu

Od 13:00

1. Marin Čilič - Frances Tiafoe

2. Dominic Thiem - John Isner

Od 19:00

3. Alexander Zverev - Denis Shapovalov

4. Tomáš Berdych, Rafael Nadal – Nick Kyrgios - Jack Sock

Jak vypadají týmy

EVROPA: Rafael Nadal, Roger Federer, Alexander Zverev, Marin Čilič, Dominic Thiem, Tomáš Berdych, kapitán: Björn Borg, asistent: Thomas Enqvist

SVĚT: Sam Querrey (USA), John Isner (USA), Nick Kyrgios (Aus.), Jack Sock (USA), Frances Tiafoe (USA), Denis Shapovalov (Kan.), kapitán: John McEnroe, asistent: Patrick McEnroe

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud