František Prachař
12. listopadu 2012 • 13:08

Federerova aura. Britové ho chtěli ve finále více než svého Murrayho

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle už není jen tenis. Roger Federer na Turnaji mistrů v Londýně šíří auru krále, na kterou nemá ani nedotknutelný domácí Andy Murray. Brit neutrpěl v semifinále jen porážku 7:6, 6:2, ale prohrál na plné čáře i u fanoušků, kteří se nechali strhnout kouzly švýcarského génia. Srb Novak Djokovič se má v dnešním finále nač těšit. Tuto bitvu můžete od 21 hodin sledovat online na www.isport.cz, přímým přenosem ji vysílá FANDA.



Roger Federer se stal díky výkonu v semifinále s Andym Murrayem předčasným vládcem tenisového Turnaje mistrů. Na Britově půdě v Londýně totiž dokázal něco nepředstavitelného. Drtivá většina diváků byla během duelu na jeho straně, ač v předchozích duelech fandili bezmezně své hvězdě.

Švýcar okouzlil svým tenisem plným elegantních volejů a jednoručných bekhendů 17 tisíc diváků v O2 areně natolik, že mu opakovaně připravovali na cestě za výhrou 7:6, 6:2 mnohem větší aplaus.

„Věděl jsem, že když prohraju, bude to konec sezony. Proto jsem do toho dal úplně všechno,“ řekl jednatřicetiletý šampion 17 grandslamů, který se s Murrayem utkal v Londýně letos už potřetí. Finále Wimbledonu jasně ovládl, ale následně neuspěl v boji o zlato na olympiádě. V obou předchozích duelech měl jasnou převahu u fanoušků soupeř, nyní si ale získal výkonem dav na svou stranu. Skvělý zápas totiž otočil poté, co v první sadě prohrával 2:4.

„I v předchozích případech byla atmosféra elektrizující, někdy dokonce i v můj prospěch. Ale nyní to bylo něco, co mi určitě hru zjednodušilo,“ uvedl šťastný Federer. „Podpory si hodně vážím. Myslím, že mi lidé fandí, protože už jsem na okruhu dlouho a v některých nejspíš vyvolávám i vzpomínky na staré časy. Třeba tím, že hraju jednoruční bekhend a oni to mají rádi. Taková podpora pak člověka inspiruje, aby na sobě stále pracoval.“

Federera nyní čeká poslední překážka, aby vyhrál Turnaj mistrů potřetí v řadě a celkově už posedmé. Novaka Djokoviče přitom v posledních dvou zápasech porazil.

Na začátku zápasu byl stav utkání ještě vyrovnaný. Poté už měl navrch Roger Federer.
Na začátku zápasu byl stav utkání ještě vyrovnaný. Poté už měl navrch Roger Federer.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud